10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTentativă de jaf la Egipteanul Valută

Tentativă de jaf la Egipteanul Valută

O bandă de hoţi a vrut să dea o spargere la casa de schimb Egipteanul Valută de pe Calea Bucureşti din Craiova, încercând să intre prin… perete.

Casa de schimb valutar Egipteanul Valută ar fi putut deveni, în noaptea de sâmbătă spre duminică, scena celui mai spectaculos jaf din Craiova. Sistemul de alarmă a zădărnicit însă încercarea hoţilor de a fura seiful firmei. Poliţia este acum pe urmele autorilor, care par să fie adevăraţi profesionişti.
După cum au reuşit să stabilească ulterior poliţiştii, jaful a avut la bază o îndelungată activitate de supraveghere a casei de schimb. Hoţii au ştiut în detaliu topografia interiorului, putând să evalueze la centimetru locul în care este amplasat seiful, dar şi topografia barului de alături, care avea perete comun cu casa de schimb. Şi-au dat seama chiar şi ce tip de sistem de alarmă foloseşte casa de schimb, aşa că au decis că singura posibilitate de a jefui seiful este să-l ia cu totul, trăgându-l… prin perete.

Hoţii au decupat zidul

În noaptea de sâmbătă spre duminică, barul s-a închis pe la ora 1.00. Nu după mult timp, şi-au făcut apariţia hoţii, cu toate uneltele necesare. Au pătruns în bar prin spate, yala şi lacătul care asigurau uşa din dos nepunându-le probleme. Au măsurat cu atenţie peretele şi au stabilit exact locul unde, dincolo de zid, se află seiful casei de schimb. Au dat la o parte lada frigorifică ce le stătea în drum şi au tăiat pur şi simplu cu flexul peretele. Zidul, care era din blocuri de BCA, a cedat destul de uşor. BCA-urile erau însă mai groase decât discul flexului, astfel că hoţii au continuat să spargă zidul, folosindu-se de o daltă şi un baros de 8 kg. Din păcate pentru ei, dalta a ieşit ceva mai mult prin perete, fiind sesizată de senzorul de mişcare, ce a declanşat alarma.
În doar un minut şi jumătate, echipajul de intervenţie de la Civitas a sosit la faţa locului. Reprezentanţii firmei de pază n-au văzut însă nimic suspect. Geamurile şi uşa erau intacte, iar înăuntru nu au observat nici o mişcare. Duminică dimineaţă, însă, când au venit la serviciu, angajaţii casei de schimb au văzut gaura din perete, chiar lângă seif.
„Am avut mare noroc cu sistemul de alarmă. Hoţii însă nu aveau nici o şansă. Chiar dacă nu ar fi declanşat senzorul de mişcare, seiful este protejat şi de alte sisteme, inclusiv un senzor de vibraţii. Trebuie să recunosc că alarma a fost o investiţie bună“, a declarat Saidi Abul Fazl, unul dintre asociaţii casei de schimb Egipteanul Valută. Cazul este anchetat în prezent de o echipă coordonată de şeful Poliţiei Municipiului Craiova, comisarul-şef Jane Preda, şi de şeful Biroului Municipal de Investigaţii Criminale, comisarul-şef Ion Constantin. „Avem deja anumite indicii care ne conduc către un cerc de suspecţi şi sperăm să-i prindem pe autori în cel mai scurt timp“, a declarat şeful Poliţiei Municipale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII