26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilii locale amendate pentru mizerie

Consilii locale amendate pentru mizerie

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Gorj au aplicat în luna august zece amenzi, în valoare totală de peste 100.000 de lei. Consiliul Local al comunei Ciuperceni a fost amendat cu 15.000 de lei pentru abandonarea deşeurilor în zone neautorizate.
„Pe Dealul Bujorăscu este un nou depozit de gunoi. Chiar noi am curăţat zone de Ziua Mediului, dar apoi au fost puse la loc. Din acest motiv a fost aplicată o sancţiune Consiliului Local Ciuperceni“, a precizat Gheorghe Sanda, şeful Gărzii de Mediu Gorj.
De asemenea, Consiliul Local Târgu Cărbuneşti a fost amendat cu 15.000 de lei pentru neluarea măsurilor la depozitul de deşeuri care s-a autoaprins şi a fumegat mai multe zile. Societatea spaniolă care se ocupă de modernizarea Drumului Naţional 79, dintre Filiaşi şi Rovinari, a fost amendată cu 10.000 de lei pentru gestionarea în mod necorespunzător a uleiurilor uzate. Pentru acelaşi motiv a fost sancţionată şi Energoconstrucţia Turceni tot cu 10.000 de lei. Societatea de exploatare forestieră din Novaci a fost sancţionată cu 30.000 de lei pentru funcţionarea pe perioada în care activitatea era suspendată.

Amenzi pentru CE Turceni şi Exploatarea Minieră Jilţ

Complexul Energetic Turceni şi Exploatarea Minieră Jilţ au fost amendate, în luna iunie, cu 80.000 de lei de Garda Naţională de Mediu Gorj pentru nerespectarea regimului calităţii apelor evacuate din cariere.
Consiliul Local Mătăsari a fost sancţionat pentru că nu a reabilitat spaţiul de depozitare a deşeurilor. Direcţia de Apă Canal Salubritate din cadrul consiliului local a fost amendată cu 20.000 de lei pentru abandonarea deşeurilor în zone neautorizate.
„Gunoaiele au fost abandonate pe câmp, deşi oraşul are o staţie de transfer al deşeurilor, care este însă închisă din cauza unor probleme tehnice“, a spus Gheorghe Sanda. Şi Consiliul Local Bâlteni a fost sancţionat pentru că depozita gunoaiele pe un amplasament neautorizat aflat pe raza oraşului Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII