7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste Slatina Plaza s-a aşternut praful

Peste Slatina Plaza s-a aşternut praful

Deşi dezvoltatorul Plaza Centers anunţase în 2008 că, până la sfârşitul anului, va inaugura un mall în municipiu, peste proiectul Slatina Plaza s-a aşezat praful.

Proiectul care viza construcţia unui mall la Slatina a fost abandonat de compania israeliană Plaza Centers. Deşi la începutul anului trecut compania a achiziţionat un teren în municipiu cu scopul de a înfiinţa un complex, până în prezent, lucrările de construcţie nu au fost demarate. Reprezentanţii Primăriei Slatina susţin că, de anul trecut, investitorul nu a mai dat nici un semn de viaţă. „Anul trecut, dezvoltatorul a achiziţionat o suprafaţă de teren. Din punctul nostru de vedere, am fost deschişi către o asemenea investiţie. Le-am eliberat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD), documentaţia de urbanism, care detaliză modul în care Regulamentul de Urbanism se aplică pe un anumit teren, însă de atunci nu mai ştim nimic“, a explicat Minel Prina, administratorul public al oraşului.

Ce cuprinde proiectul Slatina Plaza

Dezvoltatorul dorea ca proiectul Slatina Plaza să cuprindă un supermarket, un magazin de electronice şi electrocasnice, magazine de îmbrăcăminte şi încălţăminte, o zonă cu restaurante şi cafenele, un loc de joacă şi un fantasy park. Suprafaţa totală construită cuprinsă în proiect totaliza 44.000 de metri pătraţi, în care era inclusă şi o parcare de 500 de locuri, pe patru niveluri. Slatina Plaza urma să aibă şi o suprafaţă închiriabilă de 17.000 de metri pătraţi, dispusă pe două niveluri. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro. „Slatina este capitală de judeţ şi un oraş puternic industrializat, care necesită şi locuri de petrecere a timpului liber. Vom investi aproximativ 40 de milioane de euro în singurul mall din judeţul Olt, pentru a răspunde nevoilor locuitorilor, care nu au în prezent un loc de distracţie şi cumpărături la cele mai înalte standarde. Estimăm că vom inaugura mall-ul la finalul anului următor“, a declarat anul trecut, Luc Rosmans, country manager Plaza Centers România.

Semnale din piaţă

Plaza Centers, companie controlată de grupul israelian Elbit Medical Imaging, care are în construcţie şi proiectul Dâmboviţa Center din Bucureşti, a inaugurat cel mai mare centru comercial din Ungaria, Arena Plaza, în urma unei investiţii de 333 de milioane de euro. Compania a intrat pe piaţă la sfârşitul anului 2006 şi a investit până în prezent 200 de milioane de euro în opt proiecte imobiliare în România. Potrivit reprezentanţilor companiei, grupul continuă investiţiile. „Piaţa imobiliară din România este în proces de maturizare şi credem că dezvoltările imobiliare pot reprezenta în continuare o afacere de succes pentru un dezvoltator serios. Strategia noastră este de a ne dubla prezenţa aici în viitorul apropiat“, a declarat Mordechay Zisser, preşedintele grupului Europe Israel, din care face parte Plaza Centers.
Compania israeliană Plaza Centers a demarat în trecut mai multe proiecte în Bucureşti, Hunedoara, Iaşi, Miercurea Ciuc, Slatina, Târgu Mureş şi Timişoara. Potrivit reprezentanţilor companiei, în Miercurea Ciuc, lucrările la centrul comercial Csiki Plaza sunt în derulare, iar la sfârşitul anului 2010 va fi finalizat şi mall-ul din Hunedoara. Totodată, dezvoltatorul a mai achiziţionat un teren la Constanţa în vederea construirii altui centru comercial şi a anunţat investiţii ce se ridică la suma de două miliarde de euro pentru următorii doi ani. Plaza România intenţionează să achiziţioneze noi terenuri în Ploieşti, Piteşti şi Deva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU