17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcolile craiovene luptă pentru steagul verde

Şcolile craiovene luptă pentru steagul verde

După ce au primit acum doi ani steagul verde, profesorii şi elevii Şcolii cu clasele I-VIII nr. 33 Craiova s-au implicat în continuare în diverse acţiuni având ca scop protecţia mediului. Vineri, aceştia au organizat o „Sesiune interjudeţeană de informare privind programul mondial «Eco-Şcoala»“. „A fost o sesiune de informare despre acţiunile desfăşurate până acum, dar pe parcursul ei am identificat posibile acţiuni în care să ne implicăm pe viitor – o posibilă acţiune ar fi cea de ecologizare a Parcului «Corniţoiu». Suntem prima şcoală din Dolj care a obţinut steagul verde“, a declarat Ionica Buteică, unul dintre membrii Comitetului Eco-Şcoala al unităţii de învăţământ, care a explicat că anul acesta Şcoala nr. 33 candidează pentru a obţine încă o dată statutul de eco-şcoală şi de a păstra steagul verde pe care l-au primit în 2007.

Elevii vor planta copaci

În ultimii doi ani, profesorii, elevii şi părinţii au acţionat în acelaşi spirit ecologic ca şi înainte, urmărind să schimbe mentalitatea celor din jur: au alocat o pagină Eco în revista şcolii, au desfăşurat acţiuni de ecologizare a Pădurii Bucovăţ, au colectat hârtie şi au învăţat să economisească apa şi energia electrică. În plus, au realizat o expoziţie de obiecte obţinute din materiale reciclabile („Fantezie, dibăcie“) şi una de desene („Prietenii Naturii“). Eco-activităţile cu scop de conştientizare a comunităţii despre necesitatea formării atitudinii şi comportamentelor ecologice nu se vor opri însă aici, mai ales că şcoala se află într-un parteneriat cu Direcţia Silvică Craiova. „Marţi, de exemplu, vom planta copaci în jurul şcolii cu ajutorul elevilor claselor V-VIII“, a adăugat Ionica Buteică.

Ce este steagul verde?

„Steagul Verde“ reprezintă premiu-simbol al educaţiei pentru mediu, acordat şcolilor care implementează cu succes programul, un eco-indicator recunoscut pentru educaţia privind dezvoltarea durabilă şi, în acelaşi timp, un certificat al performanţelor de mediu ale şcolilor.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS