15.6 C
Craiova
joi, 30 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInvazie de maşini vechi

Invazie de maşini vechi

Peste 52% din maşinile rulate introduse în ţară după 1 iulie 2008, când a intrat în vigoare taxa auto, au o vechime mai mare de zece ani, a spus ieri preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), Ernest Popovici. Potrivit acestuia, dintre maşinile rulate intrate în ţară în această perioadă, aproape 20% au fost respinse la inspecţia tehnică a Registrului Auto Român.

Conform datelor APIA, numai în luna decembrie a anului trecut au fost înmatriculate 155.000 de maşini second hand, în condiţiile în care numărul autoturismelor noi vândute în aceeaşi lună a fost de 15.096 de unităţi, cu 10% mai puţin faţă de luna anterioară.

Totodată, reprezentanţii APIA mai arată că anul trecut, comparativ cu 2007, vânzările de maşini noi au scăzut cu 11,7%, ajungând la 339.176 de unităţi.

Referitor la contribuţia sectorului auto la economia României, membrii APIA au subliniat că aceasta aduce anual la bugetul de stat două miliarde de euro, numai din TVA. De asemenea, prin deducerea impozitului pe profit, industria auto asigură anual 130 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII