20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024

Revoluţie în pieţe

Pieţele agroalimentare din Craiova intră în renovare. Fiindcă nu are încă soluţii pentru mutarea unora dintre acestea, primăria intenţionează să le modifice radical structura.

O piaţă neautorizată, două pieţe veşnic inundate când plouă, o piaţă născută pustie şi alta pe trotuar sunt câteva dintre „realizările“ din bani publici ale Primăriei Craiova. Pentru acestea administraţia din Bănie şi le-a încasat cu vârf şi îndesat, numai dacă ar fi să contabilizăm intervenţiile de la „Fii vocea cartierului tău!“ din 1 Mai, Valea Roşie, Brestei, Rovine şi Brazda lui Novac. Unde oamenii sunt obligaţi să cumpere de la tarabe înconjurate de mizerie, de precupeţi dubioşi şi de pacienţi în pijamalele spitalului, ca în piaţa din 1 Mai. Sau unde practic nu pot pătrunde când plouă, din pricină că acareturile comerciale au fost proiectate fără scurgeri, la fel ca şi platourile, cum se întâmplă în piaţa de la Gară şi în cea din Valea Roşie. În programul de măsuri administrative pentru 2009, reamenajarea tuturor acestor pieţe a prins un loc în pole-position. „Nu vreau să-i mai aud pe craioveni reproşându-ne că pieţele agroalimentare nu sunt pe placul lor. Pieţele sunt un aspect important în viaţa lor şi trebuie să fim în stare să le amenajăm. Tocmai de aceea am şi schimbat conducerea acestui serviciu. Eu nu-mi aduc aminte să nu fi aprobat sau să nu fi fost de acord cu vreo investiţie propusă la pieţe. De aceea vom acorda altă importanţă modernizării pieţelor în 2009“, a spus primarul Craiovei, Antonie Solomon. El a mai afirmat că, în privinţa pieţei agroalimentare din 1 Mai, pentru care nu există nici măcar autorizaţie de funcţionare, nu va fi mulţumit, indiferent câte transformări va suferi aceasta. „Piaţa aia trebuie rasă, însă nu avem la această oră un spaţiu unde să construim alta“, a mai spus primarul.

 

Lobby pentru piaţa Brestei

 

Pentru piaţa de la Gară şi pentru cea de la Spitalul de Urgenţă au fost deja trasate priorităţile, urmând ca investiţiile să fie aprobate în bugetul pentru 2009, după cum a precizat directorul Serviciului Public Administraţia Pieţelor şi Târgurilor Craiova, Nicolae Hotăranu. „Avem în vedere noi compartimentări, care să satisfacă toate cererile cumpărătorilor, dar să şi ofere condiţii optime de acces, precum şi reamenajarea construcţiilor care vor rămâne şi a platourilor, astfel încât să nu mai existe riscul inundaţiilor“, a spus directorul Hotăranu. El a arătat că pentru popularea noii pieţe agroalimentare din cartierul Brestei s-a decis construirea de hale special amenajate pentru vânzarea tuturor produselor pe care craiovenii vor să le găsească într-o piaţă agroalimentară, inclusiv pentru mezeluri. Până atunci însă, Hotăranu transmite adrese la primăriile din comunele limitrofe, pentru a atrage şi producătorii, dar şi cumpărătorii, şi lipeşte afişe prin cartier, să vină oamenii la piaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII