27.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Vin banii de lemne!

Familiile, persoanele singure sau cele care trăiesc şi se gospodăresc împreună şi care utilizează pentru încălzirea locuinţei lemne, cărbuni, combustibili petrolieri şi ale căror venituri sunt mai mici de 615 lei pe membru de familie beneficiază pentru sezonul rece de un ajutor pentru încălzirea locuinţei.

Săptămâna viitoare, primăriile din Dolj vor primi bani pentru achitarea către populaţie a ajutorului de încălzire. Acesta se acordă o singură dată, la începutul sezonului rece. Ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu lemne sau cărbuni este stabilit pe categorii de venit, pentru următoarele categorii de beneficiari: familiile care utilizează pentru încălzirea locuinţei lemne, cărbuni, combustibili petrolieri; persoane singure care utilizează pentru încălzirea locuinţei lemne, cărbuni, combustibili petrolieri; persoane care trăiesc şi se gospodăresc împreună care utilizează pentru încălzirea locuinţei lemne, cărbuni, combustibili petrolieri; cetăţeni români, străini ori apatrizi cu domiciliul în România.

 

Zeci de milioane pentru lemne

 

Venitul net mediu lunar pe membru de familie se are în vedere la calculul ajutorului de încălzire pentru intervalul noiembrie 2008 – martie 2009. Suma acordată este de 54 lei pentru un venit de până la 155 de lei. Între 155,1 lei şi 210 lei, se acordă un ajutor de 48 de lei. Între 210,1 lei şi 260 de lei, 44 de lei. Între 260,1 şi 310 lei, se acordă 39 de lei. Cea mai mică sumă, de 16 lei, se acordă persoanelor care realizează un venit cuprins între 540,1 lei şi 615 lei. În judeţul Dolj, vor fi date zeci de milioane de lei la aproximativ 120.000 de titulari de cereri de plată. Nu se ştie însă ce-şi vor cumpăra de ei beneficiarii.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS