15.6 C
Craiova
joi, 30 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL nu va mări salariile în învăţământ

PNL nu va mări salariile în învăţământ

Premierul Tăriceanu a declarat ieri că, în unanimitate, conducerea PNL a decis să nu susţină punerea în aplicare a măririi salariilor cadrelor didactice cu 50%, indiferent de costurile politice, precizând că are variante de a împiedica această majorare.
„Am o responsabilitate pe care înţeleg să o duc până la capăt şi, chiar dacă vor fi costuri politice, vă declar foarte simplu şi direct că prefer ca PNL şi eu personal să suportăm aceste costuri. Nu cred că putem să acceptăm lipsa de responsabilitate“, a spus Tăriceanu. El a adăugat că măsurile „electorale şi politicianiste“ promovate de PSD şi PDL nu pot fi acceptate deoarece generează o criză majoră, creşterea salariilor nefăcând „decât să ducă economia în impas, s-o îngenuncheze“.
„Nu sunt dispus să patronez şi să-mi dau girul la o astfel de situaţie“, a adăugat premierul.
Tăriceanu a explicat că mărirea salariilor nu ar putea fi susţinută decât dacă s-ar mări taxele şi impozitele şi a atras atenţia că acumulările din ultimii ani riscă să fie „năruite“ de o revenire galopantă a inflaţiei. „Nu suntem scamatori să scoatem din pălărie iepuraşul care aduce astfel de câştiguri mirifice“, a comentat el.

Tăriceanu exclude o demisie a guvernului

Premierul a menţionat că, în situaţia în care Curtea Constituţională nu va admite contestaţia guvernului, există „o serie de variante în analiză“. „Eu vă spun că voi depune toate eforturile pentru ca astfel de decizii să nu poată fi puse în practică, cel puţin atâta vreme cât am responsabilitatea conducerii acestui guvern al României“, a mai spus el.
Cât priveşte o eventuală demisie ca soluţie la actuala situaţie creată de cererile de măriri de salarii, Tăriceanu a precizat că nu capitulează. „Nu sunt genul care să depună armele. Să ştiţi că ştiu să mă lupt cum probabil nu credeţi“, a declarat premierul.
Tăriceanu a adăugat că nu se pune problema demisiei vreunui ministru şi nici a sancţionării deputaţilor liberali care au votat legea de majorare cu 50% a salariilor profesorilor, dar a admis că „există o deficienţă evidentă“ şi o „lipsă de coordonare a acţiunii“ între grupul parlamentar al PNL şi guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU