18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Bani pentru fermieri

Mai mulţi fermieri din judeţul Olt care au abatorizat carcase de porcine şi au livrat ouă la unităţi speciale de procesare au beneficiat de susţinere financiară luna trecută. Valoarea totală a sprijinului a fost de peste 530.000 de lei.

 

Potrivit datelor centralizate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Olt, mai multe persoane fizice şi juridice din judeţ au beneficiat de acest sprijin. Doi beneficiari au solicitat ajutor financiar pentru abatorizarea a peste 3.400 de carcase porcine, clasificate în categoriile de calitate E şi U. Valoarea totală a sprijinului acordat crescătorilor de porcine s-a ridicat la 404.540 de lei.

Alte trei persoane juridice au solicitat ajutorul financiar care se acordă pentru livrarea ouălor către centrele speciale de colectare, sortare şi marcare. Beneficiarii au livrat peste 1.600.000 de ouă şi au primit 0,05 lei/bucată. „Pentru carcasele de porcine am avut numai două solicitări, iar pentru livrarea şi colectarea de ouă, alte trei. Persoanele care au solicitat sprijin pentru carcasele de porcine au primit 404.540 de lei, iar cei care au livrat ouă au primit 83.193 de lei“, a spus Corina Grecea, purtătoarea de cuvânt a APIA.

 

Mai multe solicitări din partea apicultorilor

 

Dacă din partea sectorului zootehnic, la Centrul Judeţean APIA în ultima perioadă au fost înregistrate mai puţine solicitări, în ceea ce priveşte sectorul apicol, numărul dosarelor depuse la instituţie pentru acordarea sprijinului financiar este mai mare.

Peste 32 de solicitanţi din mai multe localităţi ale judeţului au înaintat către instituţie dosarele prin care cer sprijinul financiar ce se acordă pentru apicultură. Valoarea totală a ajutorului este de 43.980 de lei, apicultorii primind 20 de lei pentru fiecare familie de albine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS