19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVoluntarii au curăţat Jiul de deşeuri

Voluntarii au curăţat Jiul de deşeuri

Peste 50 de saci cu deşeuri au strâns ieri voluntarii de pe malurile râului Jiu, în zona Lainici, judeţul Gorj. Acţiunea de ecologizare de ieri a fost desfăşurată de Administraţia Naţională „Apele Române“ – Direcţia Apelor (DA) Jiu, în colaborare cu Holcim, şi face parte din campania derulată la nivel naţional „Să păstrăm apele curate!“, constând în activităţi de ecologizare pe malurile şi luciul râurilor şi lacurilor din România, în toate bazinele hidrografice. „La acţiune au participat aproape 50 de voluntari, angajaţi ai DA Jiu, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj şi ai Holcim România. Dorim să conştientizăm populaţia cu privire la importanţa apei“, a declarat Camelia Bărbuţu, purtătoarea de cuvânt de la DA Jiu. „Ne-am oferit să participăm la această acţiune pentru a menţine apele, şi implicit aerul, curate“, a afirmat Vera Pupăză, voluntar din partea DA Jiu.

 

Au fost montate coşuri selective

 

În afară de colectarea peturilor, a seringilor, a cutiilor de conserve goale şi a hainelor „depozitate“ de turişti pe malul Jiului, în zona Lainici au fost montate câteva coşuri de colectare selectivă. Este vorba despre coşuri metalice, cu greutatea de 52 kg, în care cetăţenii vor putea arunca peturi (este reprezentat grafic de „PETşte“), metal („meDOZA“) şi hârtie (în mijloc).

„Pe lângă ideea de ecologizare, am vrut să dăm un exemplu. Ne-am propus să facem ceva concret şi am venit cu ideea de colectare selectivă a deşeurilor. Acţiunea intră şi în zona de protecţie a mediului, şi în cea de responsabilizare socială“, a declarat Mugur Bădărău, specialist relaţii publice la Holcim, firma care a furnizat coşurile. Acesta a explicat că investiţia în cele 900 de coşuri (300×3) ce urmează să fie montate în toate bazinele hidrografice din ţară şi în materialele promoţionale şi informaţionale se ridică la 90.000 de euro.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU