5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdio, subiecte la bac pe internet?

Adio, subiecte la bac pe internet?

Ministerul Educaţiei ar putea decide să nu mai publice subiectele pentru bacalaureat pe internet înainte de examen, începând cu anul şcolar 2008-2009, a anunţat ieri secretarul de stat Svetlana Preoteasa.

„În urma suspiciunilor şi a incidentelor de la examenul de anul acesta, în minister se va forma o comisie de specialişti, care să analizeze dacă este mai bine să renunţăm la postarea subiectelor pe internet“, a precizat Preoteasa. Lista subiectelor pentru bacalaureat a fost publicată pe internet, pe pagina www.subiecte2008.edu.ro, la începutul lunii aprilie. După proba orală de limba şi literatura română, desfăşurată pe 23 iunie, în urma mai multor sesizări, ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei, a reclamat la organele de anchetă abilitate un posibil caz de scurgere de informaţii, prin care ar fi fost divulgate cerinţele la cele 100 de subiecte publicate pe internet.

Ministrul a declarat că, în cadrul anchetei pe această temă, au fost audiate peste 100 de persoane. Adomniţei s-a plâns că sabotarea bacalaureatului de anul acesta a fost premeditată politic şi că toţi cei care vor fi găsiţi vinovaţi, după finalizarea anchetelor legate de suspiciunile privind acest examen, vor plăti. Ministrul educaţiei a mai precizat că toţi profesorii care „s-au mânjit“ pentru bani vor răspunde, în contextul în care, anul acesta, au existat mai multe sesizări privind cadre didactice care ar fi primit bani pentru a le da elevilor note mari.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS