27.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilierii judeţeni, în ofsaid!

Consilierii judeţeni, în ofsaid!

Activitatea vechiului Consiliu Judeţean Dolj a încetat pe 19 iunie. Nici un consilier din legislatura trecută nu şi-a depus raportul de activitate anual, aşa cum ar fi fost legal, normal şi moral.

Una dintre obligaţiile consilierilor judeţeni care şi-au încheiat activitatea era aceea de a depune raportul de activitate pe care secretarul consiliului judeţean avea obligaţia să-l aducă la cunoştinţa opiniei publice. Nici unul dintre consilierii mandatului 2004-2008 nu a depus acest raport. Electoratul care i-a trimis în scaunele de consilieri nu ştie ce au făcut aceştia timp de patru ani, dacă le-au reprezentat interesele sau nu. „Nici un consilier dintre cei 34 care şi-au desfăşurat activitatea în legislatura trecută nu a depus raport de activitate. Aceasta se poate totuşi vedea dacă cineva are răbdare să ia toate procesele-verbale ale şedinţelor de consiliu, să le citească şi să-şi dea seama cam ce au făcut ei în toţi aceşti ani“, a spus Gheorghe Barbărasă, secretarul general al Consiliului Judeţean Dolj.

 

Cinstea şi moralitatea, pe ultimul loc

 

O parte dintre cei care nu au dat raportul în legislatura trecută fac parte şi din noul consiliu judeţean, unde vor continua probabil aceeaşi practică. Cei care nu au mai apucat un loc în noul consiliu n-au fost sancţionaţi de electorat, ci pur şi simplu n-au prins un loc în faţă pe listele de partid. Nici la declaraţiile de avere şi interese, consilierii judeţeni nu au fost mai atenţi. În vechiul consiliu judeţean, care şi-a încetat activitatea, cinci consilieri nu au vrut să-şi depună declaraţia de avere şi interese, deşi Agenţia Naţională de Integritate (ANI) ar trebui să-i amendeze. Ştefan Bratu, Cornel Sabetay, Ion Anghel, Gelu Vişan şi Constantin Mîndruleanu sunt pasibili de a încasa amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei. „Nu numai cei cinci consilieri din legislatura trecută nu şi-au depus declaraţiile de avere, dar consilierul Constantin Mîndruleanu nu şi-a depus declaraţia nici în noul consiliu. Mâine sau poimâine sesizăm şi în cazul Domniei sale ANI“, a spus Gheorghe Barbărasă, secretar general al Consiliului Judeţean Dolj.

Pentru că o parte dintre consilieri refuză să-şi depună declaraţiile de avere la începutul şi la sfârşitul mandatului, nimeni nu va putea să urmărească niciodată dacă timp de patru ani, cât durează mandatul, şi-au sporit licit sau ilicit averile. Se pare că moralitatea şi cinstea sunt ultimele lucruri care-i preocupă pe aleşii noştri, după ce au fost confirmaţi pe posturi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS