18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevi premiaţi de Casa Regală

Elevi premiaţi de Casa Regală

Poveştile reginei Maria au inspirat în acest an peste 80 de elevi doljeni care s-au înscris la concursul naţional „Basmele Reginei Maria“, organizat la Craiova de Palatul Copiilor, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Basmele şi poveştile lor au concurat cu alte 286, trimise de elevi din 17 judeţe. „Cinci lucrări ale elevilor de la CN «Carol I», «Fraţii Buzeşti» şi Palatul Copiilor vor fi premiate în cadrul unei ceremonii, ce va avea loc la Palatul Elisabeta, de către membrii Casei Regale de România, care şi patronează acest concurs“, a explicat Daniela Calafeteanu, profesor coordonator al proiectului. Concursul se află deja la a III-a ediţie, numărul de participanţi crescând de la an la an.

 

„Basmele Reginei Maria“, compuse la Palatul Copiilor

 

Ideea acestui proiect a aparţinut profesoarelor de la Palatul Copiilor, Gabriela Dascălu şi Daniela Calafeteanu, care l-au prezentat Casei Regale. „Fata mea a primit volumul de poveşti al reginei Maria ca premiu la un concurs. L-am citit şi mi-au plăcut atât de mult, încât m-am gândit că am putea să îi determinăm pe copii să înveţe să scrie basme. Am luat legătura şi cu Casa Regală, pentru că foloseam numele unui membru, şi nu numai că şi-au dat acordul, dar au hotărât să organizeze festivitatea de premiere la Palatul Elisabeta şi să înmâneze ei premiile“, a precizat Daniela Calafeteanu.

Premiile micilor scriitori talentaţi cu vârste cuprinse între şapte şi 18 ani constau în excursia la Bucureşti şi înmânarea diplomelor de către membrii Casei Regale şi un volum alcătuit din basmele lor. „Sunt premii simbolice, pentru că nu avem sponsori. Doar banii de la minister, din care edităm aceste volume de basme şi asigurăm transportul elevilor la Bucureşti şi mâncarea lor. Pentru ei este o mare bucurie să îşi vadă numele într-o carte, să fie scriitori şi să aibă cu ce se mândri“, a spus Gabriela Dascălu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS