19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimari cu procese la început de mandat

Primari cu procese la început de mandat

Primarii din 20 de localităţi doljene vor începe noul mandat cu o vizită la tribunal. Sindicaliştii din învăţământ ameninţă că vor da în judecată foştii edilii sau pe cei noi care nu vor să aplice legea şi care au lăsat fără tichete-cadou sute de dascăli. „Sunt 500-600 de dascăli din 20 de comune doljene care nu au primit tichete-cadou. Am făcut toate demersurile necesare, dar primarii nu au putut fi înduplecaţi. După 15 iunie, când se va încheia turul doi al alegerilor locale, vom începe procesele. Deocamdată, aşteptăm să se termine alegerile“, a explicat Constantin Rada, preşedintele Uniunii Sindicatelor Independente din Învăţământ.

Pe lista neagră se află edilii a 19 comune şi cel al oraşului Calafat, care a dat tichete de masă tuturor unităţilor de învăţământ din oraş, mai puţin cadrelor didactice de la Grupul Şcolar „Ştefan Mincu“.

 

Noii edili pot scăpa

 

De procesele dascălilor ar putea scăpa însă primarii noi care vor fi vizitaţi de sindicalişti imediat ce vor fi instalaţi în funcţie şi vor afla care sunt doleanţele cadrelor didactice din comună. „Cu cei care sunt nou-veniţi o să am o discuţie în prealabil şi le voi spune că trebuie să respecte legea. Dacă merg însă tot pe ideile vechilor primari, atunci o să ne cerem dreptatea la tribunal. Cu cei care vor câştiga un nou mandat nu mai avem ce discuta, pentru că am epuizat deja toate metodele de convingere“, a spus Rada.

Deşi toţi dascălii ar fi trebuit să primească tichete-cadou de Paşti, înainte de sărbători, edilii din peste 30 de comune le-au refuzat cadrelor didactice acest drept. Dacă unii au fost convinşi atât de sindicalişti, cât şi de şefii de la partide să dea tichetele măcar după sărbători, alţii au invocat motive financiare şi au rămas pe poziţii. Cadrele didactice de la Şcoala din Apele Vii au făcut pe 10 mai şi grevă, dar edilul nu a putut fi înduplecat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII