18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateClauzele confidenţiale ale privatizărilor, transmise la Bruxelles

Clauzele confidenţiale ale privatizărilor, transmise la Bruxelles

România a transmis astăzi Comisiei Europene (CE) clauzele confidenţiale ale contractelor de privatizare a companiilor Automobile Craiova, Tractorul Braşov şi Petrotub Roman. "Pentru toate cele trei societăţi, statul român a transmis elementele de confidenţialitate din deciziile de deschidere a investigaţiilor care nu vor fi publicate în Jurnalul Oficial, încadrându-se în termenul stabilit de 15 zile lucrătoare de la primirea scrisorii", arată într-un comunicat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
Statul român a solicitat totuşi autorităţilor europene să prelungească perioada de remitere a datelor privind ajutorul de stat la Tractorul şi Petrotub. "Având în vedere că răspunsurile necesită o activitate laborioasă a mai multor instituţii ale statului, pentru Tractorul şi Petrotub (actuala Mittal Steel Roman) s-a solicitat o prelungire de 30 de zile pentru transmiterea răspunsului", informează AVAS.
În legătură cu privatizarea Automobile Craiova, fostul secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a apreciat azi că Ford ar putea aştepta cel mult până la primăvară terminarea investigaţiilor Comisiei Europene. "Cred că primăvara lui 2008 este data limită pentru ca Ford să înceapă operaţiunile la Craiova, până în martie-aprilie, având în vedere că prin contractul de privatizare se prevede ca aceasta să preia efectiv acţiunile în ianuarie", a afirmat Vlădescu. Fostul secretar de stat a considerat că investigaţia CE este cauzată de o lipsă de comunicare, întrucât, în opinia sa, prevederile contractului de privatizare nu încalcă reglementările în domeniul ajutorului de stat ale UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS