7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Moda la ştrand


Costume în tendinţe, coafuri la modă, accesorii de toate felurile sunt piesele de rezistenţă pe plajă.

 

Căldura mare, vacanţa, dar şi antrenamentul înainte de evadarea la mare sunt doar câţiva dintre factorii determinanţi ai prezenţei în număr mare a tinerilor la ştranduri. Şi cum ieşirea în lume trebuie făcută ca la carte, toată lumea s-a pus la curent cu tendinţele.

 

O zi obişnuită

 

Încă de la ora 9.00 dimineaţa, ştrandurile sunt luate cu asalt. Gentuţele de plajă sunt aşezate frumos la umbra unuia dintre zidurile care împrejmuiesc ştrandul. Îşi fac apariţia apoi prosoapele sau aşternuturile speciale de plajă. Dacă până mai ieri mama punea în rucsacul de plajă prosoapele care aminteau de lumea lui Disney, acum, la modă sunt cele de firmă, căci nu poţi ieşi oricum la plajă. Astăzi, o tânără s-a gândit că ar fi inedit să se prezinte la plajă într-o piesă de la un costum şi una de la altul. Acţiune neinspirată, dacă se iau în considerare discuţiile pe care le-a generat. Câteva fete adunate pe tereasa ştrandului chicotesc pe înfundate la apariţia sa. Nu scapă nici de criticile grupului de băieţi ce stau sub o umbrelă pe marginea piscinei. Unul dintre ei nu se poate abţine şi comentează: „Ai încurcat costumele!“. Fata pare să nu fie deloc deranjată de remarcile răutăcioase. Doar prietena sa, care poartă un costum elegant, pare uşor stânjenită. Aşa că grăbeşte uşor pasul, pentru a crea o uşoară distanţă între ea şi „inculpată“. Atenţia este atrasă de fetele care aleg zona şezlongurilor. Aici, nici o neregulă nu este permisă. Costumele de baie se înscriu în tendinţe şi nici accesorile nu lipsesc. O brăţară prinsă la gleznă, o cordeluţă asortată cu ţinuta sau o eşarfă legată pe şolduri nu lipsesc din dotările reprezentantelor sexului frumos.

 

Trendurile plajelor

 

Vedetele ştrandurilor sunt sutienele bandă, care permit bronzarea fără inesteticele bretele, căci o mare decepţie s-ar naşte când pentru o ieşire la o terasă rochia ar lăsa să se vadă urmele lor. Ţinuta este completată de slipul de aceeaşi culoare ca şi sutienul, care micşorează optic bazinul, căci orele de sală nu s-au dovedit încă atât de eficiente încât să nu mai fie nevoie de un astfel de artificiu. Argintiul conduce în topul preferinţelor, în materie de culori, alături de roşu, dar şi de combinaţiile de portocaliu cu verde, galben, sau roz cu turcoaz şi alb. Cele mai apreciate costume sunt cele cu tăieturi îndrăzneţe, cu diferite accesorii aplicate. Designerii care au propus costumul cu două imprimeuri diferite au câştigat admiraţia oltencelor care s-au hotărât să iasă din anonimat. Imprimeuri vesele, aere de glamour, date de sutienele legate după gât, slipuri îndrăzneţe de tip tanga vin să întregească imaginea modei.

 

Flirtul, la modă

 

Nici reprezentanţi sexului tare nu au lipsit de la lecţiile de modă, deşi le-au ascultat timid. Boxerii de plajă au furat imprimeurile florale de pe costumele de baie ale fetelor. Au împrumutat şi combinaţiile de elemente geometrice. Nici accesoriile nu au fost uitate: un lanţ de aur destul de gros, atât cât să vorbească de starea materială bună, un cercel de aur în ureche, pentru un aer trendy.

Şi atitudinea de Don Juan trebuie studiată şi aplicată cum se cuvine, căci, în combinaţie cu accesoriile şi ţinutele vestimentare la modă, constituie armele de luptă pentru inima frumoaselor de la ştranduri. O dată lecţiile făcute, se trece la atac. Poziţia este foarte importantă: de preferat este masa de la marginea piscinei. Ai o privire de ansamblu şi asupra piscinei, şi asupra plajei, dar, mai ales, a şezlongurilor, acolo unde stau fete mai pretenţioase.

Nu trebuie să lipsească de pe masă nici sucurile, pachetul de ţigări şi, nu în ultimul rând, ochelarii de soare, preferabil de firmă. O dată aceste detalii puse la punct, nu mai e nevoie decât de puţină inspiraţie şi puţin noroc. Noroc au avut şi băieţii de la masa din mijloc, care au reuşit să convingă domnişoarele, care îşi răcoreau picioarele la marginea piscinei, să bea un suc împreună. Chelnerul este chemat la masă. Se dă comanda. Se poartă discuţii, se înfiripă relaţii, căci la modă în acest sezon este şi flirtul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII