18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOne Models şi-a ales finalistele

One Models şi-a ales finalistele

Tururi de forţă prin ţară, emoţii, probleme generate de centimetrul cel buclucaş, dar şi bucuria reuşitei. Acestea au fost ingredientele Caravanei New Model Contest.

Caravana One Models şi-a încheiat periplul prin ţară. După ce a poposit rând pe rând în Târgu Jiu, Piteşti, Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Caracal, dar şi Craiova, reprezentanţii agenţiei au decis. Au tras linie şi au hotărât ce fete au trecut proba centimentrului şi pe cea a ţinutei scenice. Participarea numeroasă a atras după sine şi un număr mai mare de viitoare posibile manechine de succes. Aşa că după ce oboseala drumului a trecut şi pozele au fost developate, reprezentanţii agenţiei s-au aşezat din nou la masa de lucru. Cu maldărul de poze înşirate pe masă, cu fişele fetelor alături, dar şi cu amintirea evoluţiei lor au încercat o nouă deliberare. Nu puteau trimite toată documentaţia celor şase agenţii internaţionale de fotomodele, care urma să aleagă cele 12 finaliste.

Din nou în priză

S-a studiat atent. S-au purtat discuţii pe marginea pozelor. S-au ales, în fine, câteva fete. Însă prea multe. Şi atunci s-au dat la o parte pozele celor care nu au reuşit să convingă. Covorul din lână s-a transformat într-unul de poze. Şi au urmat alte ore de gândire. Altă analiză atentă. Discuţii, mici controverse şi, în sfârşit, s-au pus de acord. Şi, totuşi, selecţia nu avea să se încheie, altă muncă îi urma. Elitte New York, Modelwerk din Germania, Premier Londra, Brave Milano, Colors Spania, Silent Paris trebuia să primească pozele şi minimum de informaţii despre viitoarele manechine. Calculatorul a luat locul mesei, iar tastatura pe cel al pixului. O dată operaţiunea terminată, se aştepta răspunsul celor de peste hotare. Emoţiile creşteau, chiar şi pentru iniţiatorii campaniei. În fiecare zi, primul lucru care se întâmpla în cadrul agenţiei era verificarea mail-urilor. Nici loc de „Bună ziua“ nu mai exista deseori.
„Nici astăzi nu a venit răspunsul“, se auzea vocea stinsă a unui organizator. Dintr-un alt colţ al camerei un alt oftat. „Poate mâine“, era glasul speranţei care venea, deseori, ca o consolare. Toată lumea ştia că deciziile nu se iau aşa uşor, doar şi ei trecuseră prin aceleaşi etape. Parcă şi acum le mai trec prin faţa ochilor acele zile. Primele ale caravanei, când în primul popas, la Târgu Jiu, fetele aveau să umple sala Casei de Cultură a Sindicatelor, toate în căutarea împlinirii unui vis. Unul măreţ, căci cine nu se vedea acolo sus în lumina reflectoarelor, pe marile podiumuri de modă, asemenea Dianei Dondoe?

Amintiri de la preselecţii

„91 în şolduri! Am reuşit!“. O victorie în tabăra aspirantelor la titlul de fotomodele, îşi amintesc astăzi organizatorii, martori fără voie la bucuria acelei domnişoare care, după îndelungi exerciţii la sala de fitness şi diete repetate, ajunsese să-şi vadă visul cu ochii. Tot din vina lui, centimetrul, aveau să se nască şi primele lacrimi, de deznădejde, de neputinţă de a câştiga războiul cu kilogramele în plus, care se încăpăţânau să nu plece de acolo. Aşa că frazele: „102. Doamne, ce şolduri am ajuns să am! Nu se poate!“ sau „Cum, Doamne, tot atât?“ aveau să fie deseori auzite. Şi câte şi mai câte nu le-au fost date să vadă. Revine în memorie ziua aceea de sâmbătă, când sala de marmură a Casei de Cultură a Studenţilor se umplea de fete, aspirante de seamă la titlul de miss. Lecţia fusese învăţată: ţinutele erau impecabile. E drept că mai făceau din când în când notă discordantă câteva ţinute puţin cam „trendy“: o eşarfă aruncată anapoda pe după umeri, fără nici o legătură cu ţinuta, o bluză prea mulată, care risca să crape în orice moment din cauza unor mici cute de grăsime. Şi ce dacă uneori guma de mestecat a făcut o impresie proastă, ca şi împleticirea picioarelor în încercarea de a cuceri?!? Nimic nu mai contează astăzi, micile incidente au rămas să dea culoare evenimentului şi să scoată în evidenţă frumosul, eleganţa. Un piuit tulbură şirul amintirilor. Un mesaj nou. Să fie oare de la marile agenţii? O teamă uşoară se strecoară în suflet. Şi totuşi, curiozitatea e mai mare. Ei bine, este el, mesajul mult aşteptat. S-au ales finalistele. Numele lor e încă o surpriză, totuşi, o mică deconspirare putem face. Cele mai multe finaliste sunt din Craiova, patru. Pe bună dreptate, căci tot aici a fost înregistrat şi cel mai mare număr de participante, urmează Târgu Jiu, cu două finaliste, şi apoi, cu câte o singură reprezentantă, Piteşti, Slatina, Caracal, Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea şi Moldova. Luminile se sting, urmează marea confruntare şi atunci reflectoarele se vor aprinde din nou.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU