30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDorel din Banie a lasat centrul fara curent

Dorel din Banie a lasat centrul fara curent

Un salariat al Teleconstructia SA si-a infipt ieri târnacopul intr-un cablu de energie electrica din santierul din centru, lasând strada Unirii fara curent timp de aproape doua ore.


Un incident tras la indigo dupa un spot publicitar s-a petrecut ieri chiar in inima Craiovei, când un muncitor al Teleconstructia SA care presta cu târnacopul in santier si-a infipt unealta direct intr-un cablu de inalta tensiune al Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice (SDEE) Craiova. Incidentul i-a provocat o sperietura zdravana lui Dorel din Banie, care a rupt-o la fuga mâncând pamântul. Câtiva colegi ai nefericitului au povestit ca omul a fost chiar aproape de un soc, aspect confirmat si de functionarii publici chemati de urgenta la locul faptei. Primarul Antonie Solomon a luat la cunostinta de intâmplare chiar la câteva minute dupa ce a intrat in santier, in timpul vizitei zilnice. „Da, este vorba de un lucrator care a agatat un cablu de tensiune cu târnacopul. Dar nu a avut loc nici un accident. E problema constructorilor, sa si-o rezolve“, a rezumat Solomon. Sute de craioveni de pe strada Unirii au ramas insa fara curent, dupa ce furnizorul a decis repararea echipamentului atacat de angajatul zelos. „Am fost nevoiti sa oprim alimentarea cu energie in zona pentru a repara cablul. Nu l-am schimbat, intrucât starea acestuia nu reclama o inlocuire. Am facut constatarea la fata locului si vom trimite factura la Teleconstructia. Nu stiu deocamdata cât costa lucrarea“, a declarat directorul SDEE, Stefan Croitoru. El a mai afirmat ca, pâna ieri la ora 16.00, ELECTRICA Craiova nu primise nici o sesizare de la cetateni despre eventuale pagube produse consumatorilor din aria afectata.


Paienjenis de cabluri in pamânt


In perimetrul ingradit de SCT Bucuresti in centrul Craiovei intâlnesti la tot pasul cabluri, cele mai multe dintre acestea fiind neprotejate. Directorul SDEE Craiova, Stefan Croitoru, sustine insa ca instalatiile au fost amplasate ca la carte si ca numai necunoscatorii pot avea probleme cu depistarea lor, nu si profesionistii. El nu a comentat cauzele care au permis angajatului Teleconstructia SA sa ajunga la instalatiile SDEE. Sefa Serviciului de investitii al Primariei Craiova, Sabina Dumitru, a confirmat ca un contact cu acel cablu putea fi, intr-adevar, evitat, daca echipele ar fi lucrat tinând cont de hartile retelelor, pe care le aveau la dispozitie: „Retelele electrice, inclusiv tronsonul peste care s-a sapat ieri, sunt inscrise in plansele transmise de ELECTRICA primariei si constructorilor“. Cu alte cuvinte, a fost vorba de o neatentie a faptasului, si nu de o eroare de marcare a retelelor din subteran. Un reprezentant al Teleconstructia SA Craiova, un oarecare domn Ignat, ne-a invitat luni pentru amanunte privind adevarata identitate a lui Dorel si detalii despre sapatura buclucasa. Soarta dirigintelui de santier al SCT Bucuresti, unitatea care a organizat punctul de lucru in care evolueaza Dorel, le este straina chiar si functionarilor Primariei Craiova, iar accesul persoanelor straine in santier este interzisa. Potrivit primariei, Teleconstructia amenajeaza canale pentru viitoarele retele de utilitati, obiectiv asumat in contractul cu administratia Baniei de UTI International, prin UTI Oltenia. Nici unul dintre cei doi directori ai UTI Oltenia nu au raspuns insa la telefon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS