18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO singura firma din Dolj vrea angajati invatati

O singura firma din Dolj vrea angajati invatati

Angajatorii care organizeaza programe de formare pentru propriii angajati pot beneficia din bugetul asigurarilor pentru somaj de o suma reprezentând 50% din cheltuielile cu serviciile de formare profesionala. Acestea trebuie sa fie insa organizate pentru un numar de cel mult 20% din personalul angajat, iar furnizorii de servicii de pregatire profesionala trebuie sa fie autorizati in conditiile legii.


Agentiile Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) vor acorda insa aceasta subventie doar angajatorilor selectati, pentru derularea unui singur program de formare profesionala in cursul unui an. Selectia se realizeaza in limita sumelor disponibile, de doua ori pe an. „Termenul-limita pentru depunerea ofertelor de catre firme a fost 23 iunie. Pâna acum, la AJOFM o singura firma a depus oferta. Daca aceasta corespunde criteriilor de selectie, poate câstiga fie toti banii, fie o parte. Daca firma respectiva va accesa numai o parte din bani, sau nici unul, se va mai face o selectia in trimestrul IV al anului“, a declarat Daniela Neagoe, directorul adjunct al AJOFM Dolj.


Odata ce au primit aceasta subventie, angajatorii sunt obligati sa mentina raporturile de munca sau de serviciu ale persoanelor participante la programul pentru care s-a acordat subventia, cel putin trei ani de la data acordarii sumei. In caz contrar, angajatorii sunt obligati sa restituie toata subventia, plus dobânda aferenta (dobânda aplicata este dobânda de referinta a Bancii).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS