18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Scurte stiri

Medicamente pentru sinistrati


Medicamente si materiale sanitare in valoare de peste 200 de milioane de lei urmeaza sa fie trimise astazi sinistratilor din localitatile afectate de inundatii. Donatia apartine Colegiului Farmacistilor si Casei de Asigurari de Sanatate Dolj, medicamentele si materialele sanitare urmând sa fie distribuite prin intermediul Spitalului Segarcea in tabere miilor de oameni ramasi fara case. „Acolo sunt oameni sarmani, fara un acoperis deasupra capului, care traiesc in câmp, fiind din acest motiv predispusi la imbolnavire. De aceea, am facut apel la farmaciile din Craiova si am reusit sa strângem medicamente si materiale sanitare de stricta necesitate pentru acesti oameni: vata, antibiotice, lapte praf, medicamente hipotensive, analgezice, antipiretice, antiulceroase, antialergice, pentru diverse afectiuni digestive (cum ar fi Colebil sau Triferment), unguente pentru eczeme si dermatite de contact, siropuri de tuse, vitamine, pansamente si dezinfectante“, a declarat Elena Calin, presedinta Colegiului Farmacistilor Dolj. (S.T.)


Minerii din Valea Jiului negociaza cresteri salariale


Reprezentantii minerilor din Valea Jiului negociaza, in aceste zile, rectificarea bugetara pentru acest an, liderii de la LSMVJ si conducerea CNH fiind la discutii cu ministrul Codrut Seres. Minerii din cadrul Companiei Huilei ar vrea o crestere a salariilor cu câteva procente din aceasta vara, dar si bani pentru achizitionarea unui complex mecanizat la Mina Lupeni. „Cerem bani in plus pentru investitii, pentru materiale, dar se poarta discutii si pentru aprobarea a zece milioane de dolari necesare la Mina Lupeni, acolo unde urmeaza sa fie adus un complex mecanizat de extractie a carbunelui. Negocierile de acum se poarta si in vederea maririi salariale preconizate, pentru angajatii CNH, in luna august. Atunci speram sa putem acorda un plus de doua-trei procente la salariu“, a spus Marian Holban, presedintele executiv al Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului. Discutiile cu ministrul Codrut Seres au in vedere si reorganizarea Companiei Huilei, dupa inchiderea Minelor Aninoasa si Tebea si transformarea Companiei Nationale a Huilei in Societatea Nationala a Huilei. (D.M.)


FIFA ajuta copiii sinistrati


Tragedia provocata in Dolj de revarsarea Dunarii la mijlocul lunii aprilie a ajuns si la urechile oficialilor europeni din fotbal. Ca urmare a interventiei Federatiei Române de Fotbal, reprezentantii FIFA au decis sa acorde ajutoare, constând in echipament sportiv, copiilor sinistrati din mai multe judete afectate de inundatii. „Am primit o adresa de la FRF prin care suntem anuntati ca FIFA a donat echipament sportiv pentru copiii sinistrati din mai multe judete calamitate. Le-am trimis deja o scrisoare prin care le-am raspuns ca suntem pregatiti pentru a prelua ajutoarele, iar pe 10 mai suntem invitati sa ridicam echipamentul“, a spus Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj. Pe lânga donatia anuntata din partea FIFA, si Camera de Comert si Industrie România-Turcia a sarit in ajutorul sinistratilor, oferind diferite materiale si chiar un spital mobil prevazut cu personal medical. (C.B.)


Craiovenii au uitat de Legea nr. 10/2001


Solutionarea notificarilor pe Legea nr. 10/2001, de catre functionarii din Primaria Craiova, bate pasul pe loc. Motivul il reprezinta, potrivit purtatorului de cuvânt al municipalitatii, Carmen Licu, lipsa de interes a solicitantilor. Desi au fost informati in scris, au uitat sa se prezinte la primarie, pentru identificarea amplasamentului imobilului revendicat si semnarea procesului-verbal privind starea lui. In aceasta situatie se afla 1.821 de dosare, care nu pot fi prezentate in comisia locala pentru aplicarea Legii nr. 10/2001. (R.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS