26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendiatorul era un ...scurtcircuit

Incendiatorul era un …scurtcircuit

Prima expertiza efectuata in cazul masinii avocatului craiovean Eugen Ciontu – un BMW parcat pe strada Simion Stoilov din Craiova, distrusa de un incendiu in noaptea de 16 spre 17 martie – indica faptul ca nu ar fi vorba de o mâna criminala. Pompierii concluzionasera ca focul a fost pus intentionat de un rauvoitor, iar cazul se afla acum in cercetare la Biroul de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Craiova.


Inca o expertiza


Dupa ce masina i-a fost mistuita de flacari, avocatul le-a declarat anchetatorilor ca ar putea fi vorba despre o razbunare a unor persoane implicate in dosarul restituirii ilegale de TVA de care au beneficiat ziaristii craioveni Tibi Patru si Bogdan Berneanu. Eugen Ciontu este aparatorul Simonei Mladin, inculpata in dosarul mentionat si autoare a unor dezvaluiri care au dus la arestarea lui Patru si Berneanu. Mai mult, Ciontu este unul dintre procurorii exclusi din magistratura in urma scandalului porno-procurorilor, de care Tibi Patru si Bogdan Berneanu n-au fost straini. In plus, incendiul a izbucnit chiar in noaptea de dupa respingerea recursului formulat de Patru si Berneanu impotriva masurii arestarii preventive.


In urma primei expertize efectuate in acest dosar, expertii politiei doljene au ajuns la concluzia ca, de fapt, avocatul Ciontu i-a banuit degeaba pe „ziaristii TVA“, intrucât focul a avut drept cauza un… scurtcircuit la instalatia electrica a BMW-ului. Politistii incearca sa tina sub tacere rezultatul acestei expertize, cel putin pâna când va veni de la Institutul Criminalistic Bucuresti rezultatul altei expertize de specialitate, menite sa dezlege misterul incendierii BMW-ului lui Eugen Ciontu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS