16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsigurari Astra, despagubiri de la Ana la Caiafa

Asigurari Astra, despagubiri de la Ana la Caiafa

Un doljean care si-a asigurat constructiile pentru riscul inundatiilor sta de o luna cu apa in casa, in vreme ce asiguratorul, Astra SA, il poarta cu vorba de la Craiova la Bailesti.


Dumitru Dragulescu, din Afumati, satul Boureni, este unul dintre putinii doljeni care si-au asigurat locuintele chiar de la finalizarea constructiei, in iulie anul trecut. El a optat pentru o polita a firmei Astra Asigurare-Reasigurare, sucursala Bailesti, in care a bifat si riscul pentru cazurile de fenomene naturale, aici fiind incluse si inundatiile. Astra se obliga sa plateasca despagubiri, la suma totala asigurata de doua miliarde de lei, pentru pagube produse cladirilor chiar de „patrunderea fortuita a apei in spatiul asigurat“, conform suplimentului parte integranta a politei. „Apa a ajuns in subsol in urma cu mai bine de o luna, din cauza ploilor abundente, in ciuda protectiilor din beton. Am fost la Sucursala Bailesti a societatii Astra pentru a le solicita agentilor o constatare. Mi-au spus ca nu ma incadrez, desi n-au venit la fata locului“, a declarat Dumitru Dragulescu. Omul detine autorizatie de construire datata 6 iulie 2005 si, implicit, proiect tehnic pentru absolut toate incaperile, adica si pentru subsolul plin de apa. De asemenea, Dragulescu poate demonstra ca ratele pentru prima de asigurare sunt platite. „Au zis ca nu se poate face nimic, ca trebuie sa merg la Craiova sa clarific situatia, fiindca ar fi vorba de niste modificari“, a mai spus Dragulescu.


Plimbare, da – constatare, ba!


Inarmat cu polite, suplimente, chitante, autorizatii, proiecte, schite etc., Dragulescu s-a prezentat prima data la sediul Astra Asigurare-Reasigurare Craiova in urma cu doua saptamâni, când directorul Marian Vasilescu i-a spus ca se va rezolva. „Da, imi amintesc ca domnul Dragulescu a venit atunci la mine, dar l-am indrumat sa mearga la sucursala din Bailesti, ca nu vor fi probleme“, a declarat directorul din Banie al Astra SA. Dragulescu sustine ca agentii din Bailesti ai firmei au tinut-o pe-a lor si dupa drumul facut de el la conducere: „Este adevarat ce spune domnul Vasilescu, numai ca, atunci când am ajuns la Astra Bailesti, seful de acolo, Viorel Florescu, mi-a zis ca nu mai e nimic de facut, adica e mai clar ca inainte ca nu se poate, ca asa a decis directorul Vasilescu“. Dragulescu nu s-a lasat convins sa renunte nici de aceasta data si a luat din nou calea Craiovei, dupa alte câteva zile, primind inca o data asigurarea ca se rezolva. „Nu stiu ce s-a intâmplat, actele sunt in regula, trebuie facuta constatarea. O sa mearga cineva acolo, la Boureni. Eu nu le-am spus (subalternilor – n.r.) sa nu analizeze situatia creata la Dragulescu“, a declarat directorul Marian Vasilescu. Seful sucursalei din Bailesti,Viorel Florescu, nu a dorit sa comenteze nici unul dintre aspectele privind incadrarea daunelor de la imobilele asigurate de Dragulescu sau discutia dintre el si seful sau de la Craiova: „Nu va pot spune decât ca acum puteti considera cazul rezolvat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU