5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCriza de cartofi in spitalele din Gorj

Criza de cartofi in spitalele din Gorj

Cartofii constituie alimentul de baza in toate spitalele din Gorj, insa, in unele dintre acestea, lipsesc cu desavârsire. Depozitele celor trei unitati spitalicesti din municipiul Târgu Jiu, care apartin de Spitalul Judetean Gorj, sunt goale.


O mare parte din spitalele din judetul Gorj se confrunta cu o criza de cartofi. Acest aliment de baza lipseste din multe dintre ele, in timp ce altele mai au in depozit doar pentru câteva saptamâni. Cele trei unitati spitalicesti din municipiul Târgu Jiu, care sunt, de altfel, si cele mai mari, nu au deloc cartofi in stoc.


Conducerea Spitalului Judetean Gorj spune ca vinovate pentru aceasta situatie sunt firmele care se ocupa de aprovizionare. „Am organizat de patru ori licitatie electronica pentru a achizitiona acest produs si, de fiecare data, firmele câstigatoare nu au vrut sa incheiem contract la pretul rezultat in urma licitatiei. Au spus ca ne aduc cartofi la un pret mai mare si nu am fost de acord cu acest lucru. Au mai fost situatii in care comisia de receptie a refuzat cantitatea solicitata din cauza calitatii slabe“, a spus Creola Enoiu, directoarea Spitalului Judetean Gorj. Aceasta a precizat ca angajatii spitalului au cumparat cartofi din piata, pretul fiind mai mic decât cel obtinut la licitatia electronica.


Spitalele din Motru si Dobrita mai au cartofi doar pentru câteva saptamâni


La Sanatoriul TBC Dobrita, cantitatea de cartofi din depozit mai ajunge doar pentru câteva saptamâni. Directorul unitatii medicale, Marian Olaru, a spus ca a participat la licitatia electronica, dar firma care a câstigat a refuzat ulterior sa aduca alimentul la pretul stabilit. Spitalul Municipal din Motru mai are o cantitate de cartofi de doar 1,3 tone, necesarul fiind de opt tone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS