20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii, cei mai indisciplinati si periculosi soferi

Politistii, cei mai indisciplinati si periculosi soferi

Viteza excesiva, consum de alcool si depasiri neregulamentare sunt doar câteva dintre abaterile „bifate“ de politisti in calitate de conducatori auto. Seful Internelor, Vasile Blaga, condamna vehement acest gen de comportament si transmite un mesaj destul de dur subordonatilor sai, tentati sa incalce regulile de circulatie: „In România, legea e aceeasi pentru toti, inclusiv pentru politisti si inclusiv in ceea ce priveste comportamentul la volan“.


De la inceputul anului si pâna in prezent, peste 2.500 de politisti si angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) au fost sanctionati pentru indisciplina rutiera, fiind retinute 174 de permise de conducere, dintre care 57 pentru savârsirea de infractiuni prevazute de legislatia rutiera sau Codul penal. Potrivit unei informari prezentate de Colegiul MAI, Directia Politiei Rutiere a organizat, anul acesta, 2.707 actiuni si 5.312 controale in care au fost vizati oamenii legii. Chiar daca au fost luate o serie de masuri preventive, numarul accidentelor in care sunt implicati politisti ramâne in continuare deosebit de ridicat. Situatie alarmanta, deoarece, din ianuarie si pâna in noiembrie a.c., au avut loc 924 de accidente, in 478 de cazuri, cadrele MAI fiind gasite vinovate. Dintre acestea, 118 accidente au fost determinate de consumul de alcool, viteza excesiva, depasirile neregulamentare si defectiunile tehnice. Potrivit ministrului Vasile Blaga, cel mai important dintre factorii aflati la originea acestor incidente este faptul ca politistii se considera „deasupra“ regulilor de circulatie si conteaza pe sprijinul colegilor lor in vederea evitarii eventualelor consecinte.


In aceste conditii, Blaga a cerut ca politistii sa fie tratati la fel ca si ceilalti participanti la trafic si sa nu le mai fie tolerate nici un fel de incalcari ale legislatiei rutiere. Cu alte cuvinte, politistii-problema va trebui sa constientizeze faptul ca nu vor mai beneficia de regim special.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS