13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasada SUA ne critica legislatia

Ambasada SUA ne critica legislatia

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Mark Taplin (foto), considera ca lipsa de echilibru si transparenta a procesului legislativ din România este una dintre cauzele majore ale faptului ca investitiile americane in tara noastra sunt de aproximativ de 20 de ori mai mici decât cele din Ungaria.


Intr-un discurs rostit ieri la Asociatia pentru Drept International si Relatii Internationale, diplomatul american a afirmat ca in ultimele luni au fost avansate, atât de catre parlament, cât si de catre membri ai guvernului, importante proiecte de lege fara a fi supuse dezbaterii publice sau revizuirii echilibrate. Mark Taplin a atras atentia asupra faptului ca exista o tendinta „din ce in ce mai pronuntata“ a autoritatilor de a atribui reforme – discutabile, in opinia guvernului american – necesitatii de a raspunde solicitarilor Uniunii Europene.


„Când ambasada noastra ridica problema transparentei si a corectitudinii fata de investitorii straini, ni se spune: «Bruxelles-ul ne-a cerut acest lucru». Deseori, este o replica la indemâna pentru a evita un raspuns referitor la procesul legislativ lipsit de transparenta si la modul precipitat de guvernare“, a spus Mark Taplin, dând exemplu lipsa de flexibilitate a Codului Muncii.


Investitorii sunt atrasi de medii stabile si previzibile, in care au loc consultari cu actionariatul si cu publicul, a aratat el. Oficialul american a afirmat, totodata, ca actuala putere de la Bucuresti nu este foarte preocupata de faptul ca „angajamentele asumate de guvernele anterioare, indiferent de constructia politica, sunt la fel de valabile ca acelea asumate de guvernul aflat la putere“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS