25.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024

Raspundem cititorilor

Sesizati imediat Protectia Consumatorului!


„In urma cu citeva zile am cumparat de la supermarketul «Primavara», din Craiova, printre alte produse, si lapte cu grasime 3%. Am ajuns acasa, l-am fiert, dar s-a stricat. Suparata, m-am dus la magazin si am discutat cu seful de tura. Am verificat impreuna la raftul de lapte de unde cumparasem si am observat ca termenul de garantie la majoritatea pungilor era expirat. Am rugat-o pe vinzatoare sa scoata de la consum laptele, dar mi-a raspuns evaziv ca nu are voie. Tot de acolo am cumparat si o salata, care a fost foarte acra si un borcan cu «Breau», care avea mucegai deasupra“, a precizat Tanti Bardacel, din Craiova.


GdS: Doamna Bardacel, am luat legatura cu inspectorii de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj care, in urma sesizarilor depuse de dumneavostra la sediul lor, au efectuat controale la supermarketul Primavara. „Am mers chiar a doua zi si am efectuat verificari la supermarketul amintit. La comercializare era expus doar lapte aflat in termen de valabilitate. Am mai avut sesizari legate de laptele vindut in magazine si am descoperit ca firmele producatoare se faceau vinovate, de cele mai multe ori, laptele ajungind la vinzare deja stricat. Am luat masuri in privinta tuturor acestor producatori. Ii rugam inca o data pe craioveni sa sesizeze imediat Protectia Consumatorului pentru ca angajatii nostri sa efectueze in timpul cel mai scurt verificari“, a precizat Gheorghe Marinescu, director executiv al OJPC Dolj.


O femeie are nevoie de sprijinul dumneavoastra


O femeie, de 50 de ani, din Craiova, pensionata pe caz de boala, a trimis pe adresa redactiei o scrisoare. Dorina Vasile sufera de „astm bronsic mixt persistent in forma severa“. „Sint pensionata cu handicap de gradul II. Rog toti cititorii Gazetei de Sud care au posibilitati materiale sa ma ajute sa imi pot procura un aparat pentru filtrat aerul din incaperi. Cu un astfel de aparat as avea posibilitatea sa respir mai usor atit ziua, cit si noaptea, cind crizele de astm se declanseaza mai des. Mentionez ca am o pensie de 1.400.000 de lei, iar medicamentele, in medie, ajung la 1.500.000 de lei“.


Toti cei care ii pot oferi bani Dorinei Vasile, pentru a-si cumpara aparatul pentru filtrat aer, pot suna la redactia Gazetei de Sud, pentru a intra in posesia numarului de telefon al femeii.


Ati obtinut deja o hotarire judecatoreasca irevocabila!


Pe adresa redactiei am primit o noua sesizare de la Dumitru si Maria Burdubus, din satul Golenti, apartinind de Calafat. Cei doi se judeca de ani buni cu Directia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala Dolj si cu Casa Judeteana de Pensii, cerindu-si drepturile, ca fosti persecutati politic in regimul comunist. Au depus nenumarate memorii la Ministerul Justitiei, la Curtea de Apel Craiova si chiar la Curtea Drepturilor Omului de la Strasbourg. „Va rog pe dumneavoastra sa interveniti la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, pentru a mi se face dreptate! Am pierdut ani buni din viata in lagarele comuniste. Nu inteleg de ce Curtea de Apel Craiova nu imi permite un nou recurs?“, a mentionat Dumitru Burdubus.


GdS: Domnule Burdubus, in urma cu citeva saptamini v-am raspuns detaliat, in paginile Gazetei de Sud, la sesizarea dumneavoastra. V-am oferit punctele de vedere ale tuturor reprezentantilor institutiilor doljene cu care dumneavoastra v-ati judecat. Asa cum v-am mai spus, purtatorul de cuvint al Curtii de Apel Craiova, Ilie Aurel, a precizat ca aveti deja o hotarire judecatoreasca irevocabila, care a fost pusa in executare, ceea ce practic va determina sa nu mai aveti dreptul, conform legii statului român, la o noua hotarire judecatoreasca. Redactia Gazetei de Sud nu poate interveni pentru dumneavoastra la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU