7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoar 16 farmacii mai au medicamente compensate

Doar 16 farmacii mai au medicamente compensate

Majoritatea farmaciilor din judetul Dolj si-au terminat bugetul alocat pentru medicamentele compensate si gratuite. Potrivit Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj, din 110 farmacii, doar 16 mai elibereaza medicamente compensate si gratuite. „Doar 16 farmacii au solicitat ca medicamentele contractate in trimestrele III si IV sa poata fi eliberate in semestrul I, in conformitate cu precizarile primite de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, ceea ce inseamna ca doar aceste farmacii mai au fonduri disponibile. Celelalte ori si-au terminat bugetul pina la sfirsitul anului ori fac economii ca sa nu ramina descoperite in ultimele doua trimestre“, a declarat Daniela Gheorghe, purtatoarea de cuvint a CAS Dolj.


Ieri, pe lista farmaciilor care mai eliberau medicamente compensate si gratuite figurau: ANACORA, ANGIFARM, ROMFARM, FARMACIA CENTRALA, DARWIN – Bailesti, DAVILA, CATENA – Cosoveni, MIRAFARM, MELILOTUS, ANDA – Segarcea, NIDOFARM – Calafat, ORFILA – Valea Stanciului, ESCULAP, LARYFARM – Leu, ROSI si HYGEA.


Reprezentantii CAS Dolj sustin ca nu este cazul sa ne facem griji din aceasta cauza, pentru ca farmaciile ar putea primi de saptamina viitoare mai multi bani pentru medicamente, o data cu rectificarea bugetara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS