10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreafericitul Parinte Teoctist indeamna la rugaciune si solidaritate

Preafericitul Parinte Teoctist indeamna la rugaciune si solidaritate

Preafericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a lansat, in urma dezastrelor provocate de calamitatile naturale din ultima perioada, un indemn la rugaciune si solidaritate:

„In aceste momente de grea cumpana, cind «toata faptura impreuna suspina» (Romani 8, 22) din pricina pacatelor noastre, impartasim durerea profunda a fratilor nostri greu incercati de revarsarea nemiloasa a apelor care a curmat vieti omenesti si a provocat mari pagube materiale. Cu duhovniceasca dragoste, chemam pe toti romanii sa fie alaturi de fratii lor aflati in suferinta, aducindu-le un strop de alinare sufleteasca si ajutor, dupa putinta.

In fata nelinistii provocate de stihiile ravasite ale naturii, cunoscind bunatatea si dragostea Preamilostivului Dumnezeu, ii indemnam parinteste pe preotii, monahii si credinciosii Bisericii noastre sa se roage neincetat pentru izbavirea din primejdii si iertarea greselilor noastre. In acelasi timp, «cu suflete smerite si cu duh umilit», ii povatuim pe cei care s-au aflat in calea apelor involburate sa aiba nadejde neclintita in purtarea de grija a Parintelui Ceresc, crezind cu tarie in cuvintele Mintuitorului nostru Iisus Hristos: «Toate cite cereti, cind va rugati, sa credeti ca le veti lua, si le veti avea» (Marcu XI, 24).

In nadejdea implinirii rugaciunilor noastre indreptate catre Prea Sfinta Treime, va incredintam ca slujitorii Sfintelor Altare sint alaturi de toti cei aflati in necazuri si nevoi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS