7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCiobanii nu au acte de proprietate pentru animale

Ciobanii nu au acte de proprietate pentru animale

Trei sferturi dintre vinzatorii de miei din tirgurile doljene nu au documente de proprietate a animalelor, au constatat inspectorii veterinari. Si asta, pentru ca primarii din comunele cu multi ciobani conditioneaza eliberarea adeverintei de proprietate de plata impozitelor pe teren si cladiri.

„A zis primarul ca, daca ii platesc impozitul, imi da adeverinta. L-am rugat sa ma lase sa imi vind mieii si-i platesc si impozitul dupa aia, si n-a vrut. Asa ca am venit in tirg fara acte. Mieii si iezii sint ai mei, toti stiu ca am stina, da’ n-am hirtie la mina“, spune Ion M., din comuna Mirsani, judetul Dolj.

Primarii, la rindul lor, sustin ca, pentru a scoate bani de la localnici, sint nevoiti sa-i „santajeze un pic“ atunci cind au nevoie de diferite acte de la primarie, „altfel uita sa-si achite darile locale“.

Inspectorii veterinari au manifestat intelegere fata de ciobanii adevarati si le-au dat doar avertisment. „Au la dispozitie o zi-doua sa isi procure acele adeverinte de la primarie. Daca nu inteleg ca trebuie sa intre in legalitate, se vor trezi ca, exact cind trebuie sa faca si ei un ban, le vom interzice accesul in tirg“, a spus Gabriel Ladaru, inspector zonal in cadrul Directiei Veterinare Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS