7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentarii, necunoscuti pentru alegatori

Parlamentarii, necunoscuti pentru alegatori

Multi gorjeni nici macar nu cunosc care sint parlamentarii care le reprezinta interesele, pentru ca activitatea acestora nu a fost remarcata. Deputatul de Gorj, Constantin Bucur, fost ofiter SRI, este unul dintre politicienii pe care gorjenii nu ii cunosc si care a venit in ultimii trei ani de citeva ori in judetul de unde a plecat in parlament.

Impresia generala a gorjenilor este ca parlamentarii nu au contribuit cu nimic la bunastarea lor, iar activitatea acestora la Bucuresti sau in teritoriu este foarte slaba. „Nu ne-au ajutat cu nimic si nici nu-i vad decit pe la televizor“, a declarat Nicu Cretan, unul dintre locuitorii municipiului Tirgu Jiu, care spune ca nici nu-i cunoaste pe unii parlamentari. Elena Ficea este de aceeasi parere: „Nici nu-i cunosc pe acesti domni, iar raspunsul este clar. Nu au facut nimic!“. Multi dintre gorjeni cred ca nici nu pot fi ajutati de parlamentari si ca votul pe care si-l dau la alegeri este pentru o formatiune politica, pe care o simpatizeaza, nicidecum pentru o persoana anume. „Ii cunoastem in campania electorala de prin ziare si de la televiziune, cind se intrec in promisiuni. In rest, nu mai auzim de ei decit daca sint implicati intr-un scandal“, spune Ion Popa.

Senatorul Hirsu a ajutat gorjenii cu deplasari in strainatate

Parlamentarii tin sa contrazica parerea celor care i-au ales. Senatorul Ion Hirsu spune ca nu a avut nici o absenta de la lucrarile pe comisii si in plenul Senatului. Gorjenilor le merge bine pentru ca senatorul a pus doua intrebari guvernului si a fost intr-o deplasare in Polonia, facind parte dintr-o delegatie oficiala. Hirsu a avut multe intilniri cu personalitati politice ale Poloniei si Rusiei. Senatorul spune ca a avut o contributie importanta la legea bugetului pe 2001, unde a obtinut o suplimentare pentru finalizarea policlinicii din Tirgu Carbunesti. Tot el a fost si coautor la legea interzicerii fumatului in salile de spectacol.

Deputatul Iriza plateste doi angajati cu bani din buzunar

Deputatul Ion Florescu recunoaste ca politicienii din opozitie au cele mai multe interpelari in parlament. In acest mandat, a avut trei proiecte de lege, alte doua fiind in lucru. Florescu a facut demersuri pentru ca localitatea sa natala, Berbesti, din judetul Vilcea, sa devina oras. Pentru judetul Gorj, a contribuit la aducerea fondurilor pentru repararea capitala a pasarelei din

Tirgu Jiu si pentru modernizarea drumului de la Severin la Vilcea. Deputatul Iriza Scarlat se face remarcat prin faptul ca la cabinetul sau parlamentar din Gorj plateste doi consilieri juridici din buzunarul propriu. Cei doi acorda consultanta juridica gratuita cetatenilor. In 2003, a initiat trei proiecte de lege, una dintre ele fiind cea a informatiilor clasificate. Dintre toti, deputatul Stefan Popescu Bejat este cel care a avut o activitate parlamentara bogata. El se afla la al doilea mandat si a initiat mai multe legi.

Alesii pe care gorjenii nu-i cunosc

Parlamentarii cu cea mai slaba activitate sint senatorul Ilie Petrescu si deputatii Gheorghe Popescu, Ion Mocioi si Constantin Bucur. Pe acesta din urma gorjenii nici macar nu il cunosc. Constantin Bucur nu este din Gorj si a aparut pe listele PRM din judet, fiind impus de organizatia centrala. Chiar de la inceputul mandatului acesta a declarat ca nu poate ajuta gorjenii. Prin judet a trecut de citeva ori. Senatorul Ilie Petrescu si deputatul Ion Mocioi au refuzat sa vorbeasca despre ajutorul pe care l-ar fi dat gorjenilor. Ei au declarat ca nu este treaba presei sa afle cum ajuta ei gorjenii. Cert este ca nu au avut nici o interpelare in parlament. Cu deputatul Gheorghe Popescu nu se poate lua legatura in judet. El vine in Gorj atunci cind de la centru se anunta o vizita a celor din conducerea PSD. Seful de cabinet al acestuia, Constantin Panoiu, nu poate vorbi despre realizarile sefului sau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS