18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Scurte stiri

Apartamentele craiovenilor sint adevarate camere frigorifice

Craiovenii prefera sa tremure in apartamente decit sa plateasca mult la intretinere. Desi mercurul termometrelor a coborit in ultimele zile la 4 – 5 grade Celsius, unii craioveni au preferat, exact ca pe vremea lui Ceausescu, sa isi mai puna o haina pe ei sau sa stea in bucatarie pe linga aragaz decit sa accepte caldura furnizata de Regia de Termoficare mai devreme de 1 noiembrie. „Asociatiile de proprietari din Craiovita, un punct termic din 1 Mai si unul din Piata Garii au refuzat caldura. Restul asociatiilor au caldura de pe 17 octombrie“, sustine Tatian Tudorache, directorul Regiei de Termoficare Craiova. Pretul gigacaloriei este la fel ca anul trecut, 800.000 de lei.

Trecere frauduloasa pe traseul Croatia-Slovenia-Italia

Politistii de frontiera de la Portile de Fier I au depistat ieri- dimineata, la controlul documentelor de calatorie, un cetatean roman, care a trecut fraudulos frontiera mai multor state straine. Claudiu Marin, de 24 de ani, din judetul Galati, a iesit legal din tara in august 2002, in Serbia-Muntenegru. Intentionind sa ajunga in Italia, el a trecut fraudulos frontiera in Croatia, unde a fost prins de organele de ordine ale acestei tari, a fost judecat in regim de urgenta, sanctionat contraventional si a primit interdictie de a mai intra in Croatia pe o perioada de un an. Desi trebuia sa paraseasca tara in 24 de ore, Claudiu Marin si-a continuat traseul, trecind mai departe fraudulos in Slovenia si apoi in Italia. Barbatului i s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de intrare-iesire in si dintr-un stat strain, prin trecere ilegala a frontierei de stat.

Au furat 40 de metri de cale ferata

Gheorghe Ivan, de 38 de ani, si Ionut Encescu, de 33 de ani, ambii din Mehedinti, au sustras 40 de metri de sina de cale ferata din apropierea Garii Simian, la sfirsitul saptaminii. Cei doi au fost surprinsi de cadrele Detasamentului de Interventie al Politiei de Frontiera in timp ce transportau bucatile de sina de cale ferata. Somati sa opreasca, ei si-au continuat drumul pe un teren accidentat, unde au abandonat atelajele si au fugit. Politistii de frontiera i-au retinut pe cei doi si le-au intocmit dosare penale, pentru comiterea infractiunii de furt calificat. Dosarele au fost predate Serviciului Transporturi din IJP Mehedinti, iar prejudiciul, in valoare de 40 de milioane de lei, a fost recuperat in totalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS