7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIon Iliescu - la Craiova

Ion Iliescu – la Craiova

Presedintele Romaniei, Ion Iliescu, a fost intimpinat in Piata Prefecturii din Craiova cu piine si sare si i-a fost inminata Cheia Orasului de catre primarul Vasile Bulucea.

Dupa ce a facut turul de onoare, seful statului a tinut sa stea de vorba cu oamenii veniti in numar destul de mare in Piata Prefecturii. Pentru citeva minute, din rindul multimii s-au auzit strigatele de disperare ale celor saraci si ale somerilor: „Ne mor copiii de foame, domnule presedinte! „ Nu mai avem ce pune pe masa!“, „Vrem serviciu!“

In alocutiunea rostita in sala consiliului judetean, seful statului a deplins saracia in care se zbate populatia Romaniei si a promis ca va cere executivului sa gaseasca o solutie pentru rezolvarea problemei. „Tarifele la intretinere, gaze si lumina sint foarte mari. Oamenii sint pusi in situatia sa nu-si poata plati intretinerea. Pentru multi, valoarea facturii depaseste cuantumul pensiei sau al salariului. Am cerut o analiza atenta din partea guvernului si o sa vedem ce este de facut in acest sens“, a precizat presedintele Ion Iliescu.

In prima zi a vizitei sale la Craiova, seful statului s-a intilnit cu reprezentantii administratiei publice locale si a facut o vizita de lucru la Uzina ELECTROPUTERE si la Fabrica de automobile DAEWOO. Conducerile celor doua fabrici i-au cerut presedintelui sa faca tot ce-i sta in putere pentru ca situatia economica a acestora sa se imbunatateasca. De asemenea, Victor Petea, presedintele Blocului National Sindical, si Constantin Rada, vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint, l-au rugat pe presedinte sa medieze „conflictele dintre diferite ministere si premierul Adrian Nastase“.

Dupa-amiaza, Ion Iliescu s-a intilnit cu elevii si cu cadrele didactice de la Liceul „Marin Sorescu“ din Craiova, intilnire la care a participat si Ecaterina Andronescu, ministrul invatamintului, iar seara a vizionat spectacolul Nationalului craiovean- D’ale Carnavalului.

Astazi, Ion Iliescu va participa la deschiderea oficiala a Forumului Cultural Regional. De altfel, vizita sefului statului la Craiova face parte dintr-un turneu care vizeaza soarta culturii romanesti. Turneul a inceput la Iasi si va continua la Constanta, Cluj si Timisoara, urmind ca in luna iunie sa se desfasoare, la Bucuresti, Forumul National al Culturii. Ion Iliescu este insotit la Craiova de ministrul culturii, Razvan Theodorescu, de senatorul Adrian Paunescu si de poetul Grigore Vieru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS