7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScrisori catre Mos Craciun

Scrisori catre Mos Craciun

Fiecare copil isi doreste ca in magica Noapte de Ajun dorintele lui sa devina realitate. Un mic dar oferit din suflet poate aduce un zimbet pe chipul oricarui micut. Gazeta de Sud iti ofera acum sansa sa-i convingi pe copii ca Mos Craciun exista. Ajuta-l pe Mos Craciun sa ajunga si la micutii sarmani, iar Mos Craciun va ajunge la tine aducindu-ti in dar un suris de copil! Oamenii cu suflet, care cred in Mos Craciun, pot veni la sediul redactiei noastre ca sa-i arate drumul spre cei care-l asteapta. Cele mai frumoase scrisori vor primi un premiu surpriza din partea Gazetei de Sud.

Mos Craciun

de Octavian Goga

Mos Craciun cu barba alba, Mos Caciun cu traista plina,

Vechi stapin atit de darnic al copilariei mele,

Azi la noi in sat te-asteapta toata casa cu lumina,

Cu colinde si cu cintec si cu crai cetiti in stele.

Tu te furisezi in taina pe la fiecare poarta,

Cu pasirea ta tiptila nu lasi urme pe zapada,

Dar te simte intreg cuprinsul oropsitilor de soarta

Cind lasi binecuvintarea peste capul lor sa cada

Tu cobori si-n sara asta, tu cobori ca totdeauna,

Pe pamintul greu de rele, sol batrin de ginduri bune,

Si-nvesminti un val de pace, razvratirea-nfiorata

Cum te-asteapta-n sat la mine!…

Du-te, du-te, Mos Craciune…

De nu ti-o fi peste mina treci si pe la casa noastra,

Biata mama-ngindurata azi e singura la masa,

Tu macar o raza-n suflet ii trimite pe fereastra,

Cind vezi neatins si vinul, si colacul de pe masa.

Draga Mos Craciun,

Ma numesc Florin Vulturescu, din comuna Goiesti, judetul Dolj. Sint elev in clasa a III-a la Scoala generala cu clasele

I-VIII din comuna Goiesti. Pe 18 decembrie implinesc zece ani.

Draga Mos Craciun, ma bucura faptul ca prin intermediul ziarului Gazeta de Sud pot sa-ti adresez si eu citeva cuvinte. Sint un copil cuminte si ascultator. Si mai putin fericit decit acei copii care au crescut sub aripa parintilor. In urma cu un an a murit tatal meu, dupa care mama a plecat si m-a lasat in grija bunicilor din comuna Goiesti. De fapt, ei m-au crescut de cind eram mic, cu greutatile si necazurile lor de la tara.

Draga Mos Craciun, as dori ca de aceste Sarbatori, din darurile tale pentru copiii saraci, sa-mi aduci si mie un cadou cit de mic ar fi el, pentru ca stiu foarte bine ca in lumea asta mare si plina de griji si de necazuri sint multi copii ca mine, care au nevoie de tine si de ajutorul tau.

Si fa ca macar acum, de Sarbatori, pe chipul lor trist sa apara o raza de bucurie si de fericire, macar pentru citeva zile.

Te rog din suflet nu ma uita! Sarut mina, Mosule.

Sarbatori fericite si un calduros „La multi ani!“

Florin Vulturescu, clasa a III-a

Draga Mosule,

Cu prima ocazie de a te vedea, te implor, deschide si scrisoarea asta si vino si la mine. Am 12 ani, dar sa nu crezi ca nu sint un copil ca fiecare. Eu te astept cu nerabdare. Afla ca eu sint in clasa a sasea, dar probabil, ca o sa par prea mare. Deci, ca sa te convingi ca nu e asa, vino si la mine. Nu te-am vazut niciodata si unii copii spun ca nu existi. Eu vreau sa te vad, vreau sa mai dai o speranta unei inimi de copil. Undeva, cu nerabdare, te astept. De Craciun este ziua mea, cind implinesc 12 ani, dar acea zi ar putea fi foarte trista, caci tu, cel care mai da o raza de lumina copiilor, nu vei fi venit. Atunci, s-ar stinge o lumina si soarele nu s-ar mai arata pe cer. Nu ma cunosti, nu stii cine sint, dar, undeva, cu bratele deschise, eu te voi astepta mereu si ma voi trezi cu capul in poala iernii, si ea-mi va spune un basm si basmul imi va spune despre un batrin care isi doreste fericirea copiilor, si basmul nu se va sfirsi, pentru ca iubirea batrinului e nemuritoare.

Cadoul tau pentru mine va fi:

– un joc pe televizor si ce mai vrei tu;

– dulciuri.

Adresa mea. Dumitrescu Stefania (pentru Nicola Alexandra), Bechet, str. A.I. Cuza, jud. Dolj, cod. 1183

Draga Gazeta,

Ma numesc Stancu Ileana Sonia si sint eleva in clasa a V-a din Calopar, judetul Dolj. Am auzit la radio sa de Sfintul Craciun vreti sa aduceti bucurii la copiii saraci. Familia mea nu este saraca, asa cum am vazut pe la televizor, dar nici bogati nu sintem. M-am gindit sa va scriu si eu, ca poate stiti adresa lui Mos Craciun. De trei ani iti scriu, dar nu primesc nici un semn de la el. Eu cred in Mos Craciun si de aceea am sa-i scriu in fiecare an. Mai am un frate, Laurentiu, care este in clasa a III-a tot cu mine la scoala. Anul trecut l-am rugat pe Mosul sa-mi aduca si mie o geaca, iar fratelui meu, o pereche de bocani, dar nu le-am primit. Mama ne spune ca trebuie sa-i trimita bani lui Mos Craciun ca sa ne aduca ceva, dar, cum noi nu avem bani, imi vine sa cred ca nici anul acesta nu le vom primi. Eu port o geaca de-a mamei, de cind era si ea la liceu, dar as vrea sa cred ca voi mai purta si alta. Din alocatia mea si a fratelui meu ne intretinem toti. Parintii mei nu sint lenesi, sint harnici si buni. Muncesc si ei pe unde pot, ca sa ne asigure macar strictul necesar. Noi nu ne plingem niciodata, chiar de ne dorim sa avem ce au alti copii. Sintem copii cuminti si cu note bune, nu foarte bune. Pentru a fi foarte buni, ne-ar trebui culegeri pe care noi nu le avem, dar ne straduim sa nu-i dezamagim. Incerc sa ma opresc aici deoarece stiu ca si timpul vostru este pretios, asa ca va rog mult de tot, daca stiti cumva adresa Mosului, sa mi-o trimiteti si mie. Am sa va las adresa mea.

Va multumesc ca m-ati ascultat si va cer scuze pentru timpul care vi l-am rapit.

Cu multa admiratie, un copil cuminte,

Sonia!

Draga Mos Craciun,

Incep aceasta scrisoare prin a-ti spune ca ma numesc Militaru Costinel Alexandru si am noua ani. Sint elev in clasa a III-a din comuna Teslui, sat Viisoara Mica, judetul Dolj.

Este adevarat ca orice copil isi doreste ca in magica noapte de Ajun dorintele sa-i devina realitate. Chiar daca mai sint copii rai, care nu cred in tine, eu iti marturisesc din toata inima ca sint un copil cuminte si cred in existenta ta.

Mos Craciun, am vazut la televizor si am citit si prin numeroase ziare, ca oamenii de la sate nu prea au fericirea si norocul sa cistige anumite premii la care se fac reclame, cu toate ca si noi trimitem plicurile pe adresele respective cu tot ceea ce este necesar pentru participare.Chiar daca sintem de la tara si noua ne place sa citim, sa vedem la televizor, deci sa ne informam.

Mos Craciune, este adevarat ca tot ceea ce imi doresc este scump, dar pentru ca eu cred in tine indraznesc sa-ti spun. Mi-as dori o bicicleta, carti cu povesti si dulciuri, si globulete.

Sper ca vei veni, chiar daca locuiesc la tara.

Te pup si te astept sa vii cu darurile la care visez.

Cu drag, astept ca visul sa se transforme in realitate,

Militaru Costinel Alexandru

Draga Mosule,

Iti trimit aceasta mica scrisoare pentru o fata cu un trecut foarte ravasit de necazurile avute, adica boala pe care am avut-o de la trei ani aproape, numita leucemie infoblastica acuta.

Eu sint eleva in clasa a VIII-a, deoarece am pierdut doi ani din cauza bolii, de fapt a bolilor suferite fiindca, pe linga aceasta, am mai avut doua boli grave si am 16 ani neimpliniti.

Va rog frumos sa-mi trimiti si mie un mic cadou ca pentru o fata de 16 ani, pentru ca parintii mei n-au posibilitatea sa mi-l dea, deoarece nu au un venit considerabil.

Ce doresc sa-mi aduci Mos Craciun?

In primul rind, sanatatea pe care n-am avut-o, o geaca, o pereche de pantaloni, o pereche de pantofi 36 si niste dulciuri.

Inchei aceasta scrisoare, nu inainte de a-ti ura multa sanatate, Dumnezeu sa fie cu tine, sa faci mult bine in continuare la copiii care au nevoie de tine!

Sa nu ma uiti!

Curutu Mariana

Draga Mos Craciun,

Ma numesc Stefania Valentina, sint eleva in clasa a III-a la Scoala generala Foisor. Fratele meu se numeste Catalin Florentin si este elev in clasa a II-a la Scoala generala Foisor.

Te rugam frumos sa ne aduci si noua citeva caiete, daca poti poposi si in satul nostru, care este situat pe malul Jiului, apa care curge prin apropierea satului. Aceasta apa ne aduce de multe ori bucurie si de multe ori suferinte, asa cum ne-a adus si noua, celor doi frati. Aceasta apa folositoare la multa lume ni

l-a luat pe tatal nostru si ne-a lasat singuri, fara nici un ajutor, doar cu mama, care zilnic munceste la lume cu ziua in speranta de a avea si noi ceva bun sa punem pe masa si sa ne imbracam. De aceea, daca esti atit de bun, te rugam sa nu ne uiti si pe noi, cei mici si necajiti. Noi te asteptam cu ce o ramine in sacul mare si darnic al dumitale, care este plin cu daruri pentru toti copiii necajiti si neajutorati. Noi iti spunem in incheiere „La multi ani!“ si te asteptam cu drag!

Manolache Stefania Valentina, Catalin Florentin – com. Dranic, satul Foisor, judetul Dolj

Draga Mos Craciun,

Sint o tinara mamica de 21 de ani si, pentru ca am vazut anuntul in ziarul Gazeta de Sud, m-am gindit sa scriu si eu in numele copilului meu de numai zece luni si care se numeste Popescu Daniel.

Si pentru ca este prima data cind am ocazia sa-i scriu lui Mos Craciun, doresc sa-i transmit sanatate si sa faca tot mai multi copii fericiti, iar pentru copilasul meu, care este cel mai scump copil din lume, doresc ca Mos Craciun sa-i daruiasca o simpla jucarie sau o simpla bomboana, dar doresc sa stie ca exista Mos Craciun. Chiar daca are numai zece luni, este foarte inteligent, stie tot ce se petrece in jurul lui si pentru ca este cuminte doresc ca tu, Mosule, sa fii alaturi de el.

In scurta mea scrisoare catre tine, Mosule, vreau sa te rog din suflet sa nu-i uiti nici pe copiii din orfelinate care au atita nevoie de dragostea noastra si ei trebuie sa stie ca exista Mos Craciun.

Atita am dorit sa spun si sper ca Mosul sa nu ne uite si sa fie alaturi de toti copiii din tara noastra si chiar din intreaga lume.

Multumim ziarului Gazeta de Sud pentru aceasta posibilitate de a le face copiilor o viata mai buna.

Cu multa dragoste pentru Mos Craciun!

Danut

Draga Mos Craciun,

Ma numesc Codau Nelu-Gabriel si am 13 ani.

Mosule, iti scriu aceasta scrisoare cu speranta ca vei putea aduce o bucurie si pe chipul meu si al fratilor mei. Noi sintem cinci copii, iar parintii mei nu au nici unul serviciu. Muncesc si ei vara pe unde pot, dar nu gasesc sa se angajeze. De obicei, traim din alocatia noastra, dar pentru sapte persoane este foarte greu. Noi nu putem cere ce au alti copii, incercam sa ne multumim cu ceea ce avem. Ne-am dori si noi de Craciun ca si alti copii un dar cit de mic, macar un trening, cite o pereche de ghete si citeva dulciuri. Noi invatam foarte bine, dovada ca anul trecut eu si celelalte doua surori care am fost la scoala am luat premiul I.

Eu m-am gindit sa-ti scriu si pentru fratii mei pentru ca nu avem bani pentru mai multe plicuri. Sora mea mai mare, Lavinia, are 15 ani si este la liceu in Craiova, Andreea are 11 ani, Cristina are opt ani, iar Cosmin – doi ani. Sper din tot sufletul ca bunul Dumnezeu sa te tina sanatos, sa poti ajunge si pe la noi.

Cu drag,

Gabriel

Codau Nelu-Gabriel, sat Popeasa, comuna Goiesti – Dolj, cod. 1136

Mos Craciun,

Incep scrisoarea mea prin a-ti multumi ca existi si ca nu uiti nici de copiii necajiti si saraci.

Ma numesc Munteanu Bianca, am noua ani, si sint eleva in clasa a II-a, la Scoala generala nr. 19 Craiova.

Mos Craciun, vreau sa-ti spun si eu trista poveste a mea si a fratilor mei. Mai am inca trei frati, Cosmin, de sapte ani, Larisa, de trei ani, si Victor, de un anisor, iar mami mai asteapta un bebelus. Parintii mei nu lucreaza niciunde, tati este bolnav, iar mami trebuie sa stea cu noi si nu poate lucra. Iti dai seama, Mos Craciun, ca noi traim decit din alocatiile noastre, bani care nu ne ajung nici sa ne hranim cum trebuie, dar sa mai luam brad sau sa vina Mos Craciun!

Locuim toti intr-o camera, avem gazele taiate ca nu le-am platit la timp si ne incalzim cu un resou electric, asa ca iti dai seama, Mos Craciun, ce necajiti sint parintii nostri, si ca noi nici nu ne putem supara pe ei pentru ca nu o sa vii si la noi. Intelegem ca ei nu au bani si nu ne pot oferi daruri.

Nu avem hainute groase de iarna, nici incaltaminte, iar cele vechi ne-au ramas mici ori s-au rupt.

Stim ca multi copii sint in situatia noastra, dar cind stau cu fratii mei de vorba despre tine, Mos Craciun, ne inchipuim ca intri pe usa cu haine si jucarii, cu dulciuri si cu cadouri si ni se umple sufletul de bucurie si de fericire. Visam si noi pentru ca sintem copii, iar copiii viseaza tot timpul la tot ceea ce este mai frumos. Ti-am scris, Mos Craciun, in numele meu si al fratilor mei, in speranta ca, poate, visele noastre se vor implini si ne va fi si noua deschisa usa de catre tine in seara in care toti copiii din lume se bucura de sosirea ta.

Cu speranta ca nu vei uita patru frati care nu au decit vise, eu inchei scrisoarea mea si te rog nu te supara pe mine ca am indraznit sa sper si sa te chem si la noi.

„La multi ani, Mos Craciun!“,

Bianca

Draga Mos Craciun,

Ma numesc Goguta Radu, am zece ani si locuiesc pe bulevardul Dacia, bl. 15, ap. 9, la bunici, pentru ca mama mea lucreaza la Petrosani, iar tatal meu a decedat acum doi ani.

Eu sint elev la Scoala nr. 23 din Craiova, clasa a V-a A si invat bine pentru ca am doar note de 9 si 10.

Ma bucur foarte mult ca ne apropiem de Sarbatorile de iarna, iar tu, Mosule, ti-ai ales un intermediu de a ne contacta prin Gazeta de Sud.

Nu pot sa spun decit ca imi doresc foarte mult CD-urile cu: „Vrei sa fii miliardar!“, „Spiderman“, „Black and White“ si „Robocop“.

Iti multumesc frumos!

Radu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS