17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Flash

Conditii ca la oras

La nici zece kilometri de Craiova se afla comuna Isalnita care, dupa cite utilitati are, devine in curind cartier rezidential. Satui de cenusa de la Termocentrala, edilii comunei au renuntat la incalzitul caselor cu lemne si au reusit sa introduca gazul metan. Reteaua de distributie a gazului se intinde pe 15 km si, in curind, fiecare gospodarie va beneficia de apa curenta.

Cu buget de 25 de miliarde, iti da mina sa asfaltezi si drumurile de tarla

Pentru ca pe teritoriul comunei Isalnita este si Combinatul Chimic si Termocentrala Isalnita, primaria comunala beneficiaza de venituri serioase din impozite. Cele aproximativ 25 de miliarde de lei, cit are bugetul anul acesta, si cu multe alte miliarde de lei din anii trecuti, localnicii au putut sa asfalteze toate ulitele din sat, ba chiar au asfaltat si drumurile de tarla. Isalnita a intrat in Europa!

20 de comune au fost selectate in cadrul proiectului de dezvoltare rurala

Pentru judetul Dolj, din cele 38 de comune care au participat la selectia finala din cadrul proiectului de dezvoltare rurala finantat de UE cu fonduri nerambursabile au fost selectate 20. Lupta a fost foarte strinsa intre Urzicuta care a acumulat 74.86 puncte si Piscu Vechi care a luat 65.09 puncte, fiind o diferenta de doar zece puncte.

O treime din suprafata cultivata cu porumb a fost calamitata

In judetul Dolj, seceta a distrus 65.000 ha de porumb, 35.000 ha griu si 18.000 ha cu floarea-soarelui. Valoarea totala a pagubelor se ridica la peste 108 miliarde de lei. Datele sint bune doar pentru istorie pentru ca de platit pagube nu plateste nimeni.

S-a infiintat Asociatia Crescatorilor Particulari de Pasari

Asociatia are scopul de a asigura aprovizionarea pietelor cu produse de calitate, de a introduce progresul tehnic in avicultura si de a organiza simpozioane pentru schimb de experienta intre crescatori. Membrii fondatori ai asociatiei sint crescatorii particulari de pasari din judetul Vaslui. Acestia fac apel la toti avicultorii din tara, cerindu-le sa se asocieze pentru a avea o activitate mai eficienta.

Consiliile locale vor fi obligate sa infiinteze societati comerciale

Conform Ordonantei nr. 13 din 26 iulie 2001, consiliile locale ale comunelor si oraselor pot infiinta societati comerciale pentru preluarea si comercializarea produselor agroalimentare de la producatorii individuali de la exploatatiile agricole si de la exploatatiile familiale. Astfel de societati se mai pot infiinta si prin asocierea mai multor consilii locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS