17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieMobileElon Musk renunță în mod neașteptat la dosarul împotriva OpenAI

Elon Musk renunță în mod neașteptat la dosarul împotriva OpenAI

Elon Musk a cerut în mod neașteptat unei instanțe din California să retragă un proces legal împotriva OpenAI și a șefului său Sam Altman. El i-a acuzat că au abandonat misiunea fondatoare a companiei de a dezvolta inteligență artificială (AI) în beneficiul umanității.

Dosarul depus de avocații multimiliardarului a cerut renunțarea cazului vechi de luni, fără a oferi niciun motiv.

A avut loc cu doar o zi înainte ca instanța să audieze cererea dezvoltatorului ChatGPT de a respinge cazul.

BBC News l-a contactat avocatul lui Musk și OpenAI pentru comentarii.

Ultimul dosar a cerut respingerea cazului „fără prejudicii”, ceea ce înseamnă că Musk ar putea încă să-l reactiveze într-o etapă ulterioară.

Compania s-a abătut de la obiectivele sale

Șeful Tesla a intentat procesul împotriva OpenAI la sfârșitul lunii februarie a acestui an. El a argumentat că societatea pe care a ajutat-o ​​la fondare în 2015 s-a abătut de la obiectivele sale altruiste de a se concentra pe a face bani.
OpenAI a replicat că Musk a susținut anterior ideea unei structuri pentru profit și chiar a sugerat o fuziune cu firma sa de mașini electrice Tesla.

Ceva s-a intensificat la începutul acestei săptămâni, după ce Apple a dezvăluit un parteneriat cu OpenAI pentru a-și îmbunătăți asistentul vocal Siri și sistemele de operare cu chatbot-ul ChatGPT al OpenAI.

Mesajele lui Musk

După anunț, Musk a postat mai multe mesaje pe platforma sa de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, criticând legătura.

Una dintre postări s-a încheiat cu cuvintele: „Apple nu are nicio idee despre ce se întâmplă de fapt odată ce îți predă datele către OpenAI. Te vând”.

Cu toate acestea, investitorii au părut să salute vestea, deoarece valoarea bursieră a Apple a crescut la un nivel record de peste 3 miliarde de dolari.

Musk și-a deschis propria companie de inteligență artificială, numită xAI, în iulie 2023, despre care a spus că va avea ca scop „înțelegerea realității”.

În noiembrie acel an, xAI a lansat Grok, un chatbot cu „puțin umor”, în încercarea de a rivaliza cu ChatGPT.

Citește și: (VIDEO) 17 percheziții la persoane care racolau străini cărora le luau cardurile pe care apoi le goleau

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS