5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieMobileRaiffeisen Bank lansează o aplicaţie pe Android

Raiffeisen Bank lansează o aplicaţie pe Android

Raiffeisen Bank lansează aplicaţia RaiPay, care permite adăugarea simplă, prin NFC, a cardurilor Raiffeisen Bank de debit sau de credit si realizarea plăţilor la POS, inclusiv a plăţilor in rate, informează Raiffeisen.ro

Cu ajutorul aplicației RaiPay, clientii pot avea toate cardurile Raiffeisen Bank la îndemană, online, fără a mai fi necesar să le folosească și pe cele fizice.

Plata cu telefonul este la fel de simplă ca o plată contactless cu cardul. Pentru a face o plată, clineții apropie smartphone-ul de POS și aprind ecranul.

Raiffeisen Bank: Tehnici în funcție de plățile efectuate

Pentru plățile mai mari de 100 de lei este necesară deblocarea ecranului. Pentru plățile care depășesc 500 de lei, utilizatorului i se va cere autorizarea pentru introducerea parolei aplicației. Clientul poate face câteva plăți succesive sub 100 de lei, doar cu aprinderea ecranului. Ulterior se solicită autentificare, indiferent de valoarea plății.

Zece plăți „offline”

Chiar dacă telefonul nu este conectat la o rețea de internet, RaiPay se pot face până la 10 plăți la POS. După efectuarea celor 10 plăți „offline”, se va solicita conectarea la internet.

Telefonul mobil a devenit, pe rand, camera foto, computer, televizor, iar acum vedem cum preia si functia de card bancar. Tehnologia evolueaza, iar comportamentele clientilor se schimba, inclusiv atunci cand vine vorba de plati. De astazi, clientii Raiffeisen Bank vor putea plati cu telefonul, la POS. Simplu, rapid si la fel de sigur ca atunci fac o plata cu cardul. RaiPay vine natural sa completeze suita de aplicatii digitale lansate anul acesta, dupa ce, din luna mai, le-am prezentat clientilor nostri noile aplicatii de internet si mobile banking”, a spus  Steven van Groningen, Presedinte si CEO Raiffeisen Bank România.

Aplicația de sine stătătoare, dedicată clienților care au smartphone-uri cu sistem de operare Android, cel puțin versiunea 5.0, RaiPay a fost dezvoltată la nivelul grupului Raiffeisen Bank International și va fi folosită în alte trei țări: Serbia, Bulgaria și Cehia.

Pentru a putea plăti cu telefonul, utilizatorii au de urmat trei pași simpli: descărcarea aplicației din Google Play, adăugarea cardurilor (de debit sau de credit) și se pot începe cumpărăturile.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS