8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieMobile3 trucuri pentru utilizatorii de telefoane Apple și Android

3 trucuri pentru utilizatorii de telefoane Apple și Android

Atât telefoanele Android cât și cele iOS au numeroase funcții care te vor ajuta să întreții mai bine telefonul mobil. Pe lângă asta, poți face asemănări și diferențe de funcționalitate pentru fiecare.


Puţini dintre utilizatorii celor două platofrme sotfware ştiu de anumite funcţii care te pot ajuta cu multe lucruri.

iPhone are multe funcţii productive, pe care încă nu le cunoşti

Dacă tocmai ți-au cumpărat un iPhone nou-noul, fie el o variantă mai veche, precum iPhone 8 sau iPhone 8+ sau ai trecut la modelele mai noi, precum iPhone XS sau iPhone XR, fă-ți singur o favoare și memorează urmăroarele sfaturi și trucuri la îndemână, care îți vor salva timp și te vor face mai productiv. Aceste trucuri funcționează atât pe modele mai vechi de iPhone, precum clasicele iPhone 8 sau iPhone 8+, dar numai atâta timp cât pe aparatul tău ai instalat cel mai recent software Apple iOS 12 sau actualizarea de anul trecut iOS 11.

1. Mută mai multe aplicații simultan

Dacă ai vrut vreodată să organizezi aplicațiile de pe ecranul tău de întâmpinare, ai realizat cu siguranță că mișcarea mai multor iconițe de colo colo devine plictisitoare. Ca o noutate, în iOS 11 poți muta simultan mai multe pictograme: întâi, intră în modul de jiggle al iOS atingând și ținând apăsat pe o pictogramă. Apoi mută pictograma atât de ușor doar astfel încât „x”-ul din colțul din stânga sus să dispară. Acum poți să atingi alte pictograme ale aplicațiilor pentru a le adăuga la o selecție înainte de a muta pachetul într-un nou loc.

2. Fă ecranul mai puțin luminos

Câteodată poți observa că, deși ecranul iPhone este la cel mai scăzut nivel posibil al luminozității, aceasta este încă prea puternică pentru ochii tău într-un mediu întunecat. De aceea, află că poți face ecranul mai puțin luminos decât pragul său normal. Accesează Setări → Accesibilitate → Zoom → Filtru Zoom → Lumină slabă. Acum, cu o simplă apăsare triplă a butonului Side / Power, poți comuta rapid între aspectul normal și cel slab luminat.

3. Reacții Memoji / Animoji din Mesaje

Cu iOS 12 poți acum să animezi o conversație utilizând propriile Memoji sau Animoji ca reacție. Pur și simplu selectează un Animoji sau Memoji în Mesaje, adoptă o expresie facială dorită și apoi trage de față și dă-i drop pe un mesaj.

Iată şi 3 trucuri pe Android de care nu știai și ar trebui să le folosești

Android este mult mai inteligent decât ai crede. Rareori te-ai folosit de întregul său potențial. Există șapte trucuri simple pe Android care-ți vor simplifica activitatea pe smartphone.
Majoritatea posesorilor de telefoane inteligente folosesc sistemul de operare Android.

1.Cum să-ți configurezi telefonul cu Android ca un expert.

Modul Developer este un fel de cod prin care „trișezi” funcțiile de bază ale sistemului. Cam în genul codurilor secrete de la GTA sau NFS, dar puțin diferite. Intră în Settings – About Phone și atinge de șapte ori consecutiv opțiunea Build Number.
Vei descoperi o altă grilă de setări de unde vei putea, de exemplu, să-ți configurezi interfața aplicațiilor și altor funcții de pe telefon.

2. Android te ajută să-ți găsești telefonul dacă-l pierzi

Nu mai trebuie să te panichezi dacă îți pierzi smartphone-ul pentru că te poți folosi de Android să-l identifici oriunde s-ar afla. Tot ce trebuie să faci e să intri pe android.com/find și să te autentifici pe contul de Google. Dacă ai avut GPS-ul pornit, Google îți va identifica telefonul pe hartă.

3. Cum să folosești mai puține date mobile și să scapi de fișierele inutile

În 2017, Google a lansat două aplicații care măresc performanțele unui telefon inteligent: Datally și Files Go. Datally este un fel de manager virtual care te ajută să economisești datele mobile atunci când nu le ai nelimitate. Când intri într-o aplicație care cere acces la internet, Datally o obligă să-ți ceară permisiunea de a accesa internetul. Files Go în schimb, te scapă de fișierele inutile pe care ți-e greu să le mai găsești, dar îți ocupă memoria degeaba.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS