10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvertisment lansat de FBI în legătură cu Windows 7

Avertisment lansat de FBI în legătură cu Windows 7

FBI a anunțat că firmele care folosesc sistemul de operare Windows 7 prezintă un risc mai mare de a deveni victimele hackerilor din cauza lipsei actualizărilor de securitate, scrie go4it.ro.

Platforma Microsoft nu mai beneficiază de suport de la începutul acestui an. FBI spune că a observat că atacatorii se concentrează de obicei pe sistemele de operare care nu mai primesc actualizări, transmite ZDNet.

Biroul le cere companiilor să ia în calcul posibilitatea actualizării sistemelor de operare la versiuni mai noi. Microsoft încă le permite utilizatorilor de Windows 7 cu licență originală să treacă la Windows 10 fără costuri suplimentare.

Totuși, multe computere folosite de companii nu au caracteristicile tehnice necesare pentru a suporta Windows 10 sau firmele respective folosesc software proprietar care nu este compatibil cu noua platformă dezvoltată de Microsoft. „Totuși, aceste provocări nu depășesc pierderile de proprietate intelectuală și amenințările la adresa unei organizații”, notează FBI.

Pierderile generate de un atac informatic ar putea fi mai mari decât cele pentru actualizarea sistemelor

De exemplu, recent Garmin le-a plătit unor hackeri o recompensă de 10 milioane de dolari pentru a-și recupera datele criptate printr-un atac de tip ransomware. Probabil investiția în actualizarea sistemelor ar fi costat compania mai puțin.

FBI a notat că există câteva vulnerabilități majore care vizează Windows 7. Printre acestea se numără EternalBlue, folosită în atacul original WannaCry, dar și BlueKeep, prin care hackerii rpeiau controlul asupra sistemelor care au protocolul RDP (Remote Desktop Protocol) activat.

Pentru multe vulnerabilități există actualizări oferite de Microsoft, dar multe companii nu le-au instalat.

Când a rămas fără suport, pe 14 ianuarie, Windows 7 era folosit de aproximativ 400 de milioane de utilizatori.

Sistemul de operare a fost lansat în 2009 şi a devenit repede un mare succes de piaţă, fiind apreciat de specialişti. În primele şase luni, Microsoft a vândut 100 de milioane de licenţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS