Acasă Actualitate Huawei construieşte prima sa fabrică europeană în Franţa

Huawei construieşte prima sa fabrică europeană în Franţa

-

Huawei va construi prima sa fabrică europeană în Franţa, unde vor fi create 500 de locuri de muncă, a anunţat joi preşedintele Liang Hua, în condiţiile în care gigantul tehnologic încearcă să atenueze pe plan global temerile că serviciile chineze de informaţii utilizează echipamentele sale pentru a spiona alte ţări, informează Agerpres, citând Reuters.

Liang Hua a precizat că Huawei va investi în prima fază 200 de milioane de euro (217 milioane de dolari) pentru înfiinţarea fabricii care va produce componente pentru reţelele 5G din întreaga Europă.

Liang a explicat că Huawei şi-a prezentat planurile Guvernului francez.

„Aceasta nu este o ofensivă mediatică”, a dat asigurări preşedintele grupului chinez.

Franţa oferă acces limitat la construirea reţelelor 5G

În 13 februarie, Franţa anunţa că intenţionează să ofere companiei chineze Huawei un acces limitat la construcţia reţelelor 5G, în pofida presiunilor americane de a exclude colaborarea cu acest producător de echipamente de telecomunicaţii.

”Huawei nu va fi exclus din reţeaua 5G în Franţa”, a declarat ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire.

Acesta a dat asigurări că ”interesele de suveranitate” ale Franţei vor fi protejate, menţionând de asemenea că furnizorii europeni Nokia şi Ericsson ar putea fi privilegiaţi. Dar ”dacă Huawei va înainta o ofertă mai bună într-un moment sau altul din punct de vedere tehnic sau al preţului, atunci ar putea avea acces la reţeaua 5G în Franţa”, a indicat el.

Totuşi, a adăugat oficialul francez, ”în cazul instalaţiilor critice, al facilităţilor militare, dacă există zone nucleare în apropiere, vom stabili anumite restricţii pentru a ne proteja interesele suverane”.

Compania Huawei este considerată a fi cea mai avansată pe plan global la capitolul 5G, a 5-a generaţie a tehnologiei reţelelor mobile.

ȘTIRI VIDEO GdS

Grozav şi Latovlevici, puși pe liber de Kisvarda. Vezi motivul!

Clubul maghiar Kisvarda FC a reziliat contractele jucătorilor Gheorghe Grozav şi Iasmin Latovlevici. Lait-motivul este că aceştia au plecat fără permisiune în...