1.4 C
Craiova
joi, 3 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Tehnologie IT&C Nokia ar putea lansa foarte curând un telefon cu ecran pliabil

Nokia ar putea lansa foarte curând un telefon cu ecran pliabil

Telefoanele Nokia din ultimii câţiva ani au fost apreciate pentru preţurile accesibile raportate la concurenţă, construcţie de calitate şi software foarte „curat” şi actualizat rapid, însă niciunul nu a reuşit să ţină pasul cu tehnologia şi tendinţele din piaţă, scrie go4it.ro. Este posibil însă ca în 2020, HMD Global să încerce şi ceva mai riscant cu acest brand, cele mai noi zvonuri vorbind despre un smartphone cu ecran pliabil, care ar putea fi lansat în viitorul apropiat.

Primele informaţii despre un telefon Nokia pliabil vine din partea Nokia Anew, o sursă de zvonuri care s-a dovedit a fi de încredere în trecut. Se pare că HMD a dezvoltat deja un prototip pentru un telefon Nokia de acest gen în 2019, iar lansarea lui ar putea fi programată pentru 2020 sau începutul anului 2021. De altfel, acest model ar putea fi prima dată prezentat chiar la Mobile World Congress 2020, care va avea loc la sfârşitul lunii februarie.

Ce alte modele se vor lansa

Până la acel moment însă vom fi văzut deja lansările modelelor Motorola Razr şi Samsung Galaxy Z Flip, pe lângă modelele Galaxy Fold şi Huawei Mate X. Ba chiar la MWC 2020 sunt aşteptate şi noi telefoane pliabile din partea altor companii. De exemplu, Huawei ar putea lansa noul Mate Xs, generaţia a doua de dispozitive pliabile, în cadrul evenimentului, în timp ce prototipuri de la producători din China precum TCL, Xiaomi sau Oppo sunt de asemenea aşteptate, chiar dacă nu vor fi prezentate drept produse gata de lansare.

Rămâne de văzut însă ce format de ecran pliabil adoptă HMD Global pentru telefonul lor Nokia. Galaxy Fold şi Huawei Mate X încearcă să ofere o experienţă de utilizare 2-in-1, cu ecran mic pentru activităţi de telefon şi ecran deschis pentru productivitate şi consum multimedia, în timp ce Motorola Razr şi viitorul Galaxy Z Flip încearcă să reducă dimensiunile unui smartphone modern prin pliere pe verticală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bogdan Mateescu, validat drept candidat pentru preşedinţia CSM în...

Judecătorul Bogdan Mateescu a fost desemnat joi,...

ȘTIRI GdS

Telekom România susține antreprenorii români prin Garanția de 10...

Telekom România, unul din principalii operatori de telecomunicaţii din România, s-a poziționat de-a lungul timpului că susţinător al business-urilor din România.
00:03:46

Un copil de 9 ani a câștigat un concurs...

Un copil de nouă ani din Malaezia a învins aproape 900 de rivali din întreaga lume într-o competiție organizată de NASA pentru...

WhatsApp adaugă noi setări

WhatsApp adaugă noi setări și permite acum filtrarea fișierelor pe criterii cum ar fi dimensiunea și vechimea acestora, scrie descopera.ro.
00:00:41

Primul satelit 6G din lume a fost lansat în...

China a lansat primul satelit 6G în spaţiu pentru a testa noua tehnologie, conform BBC. Satelitul a intrat pe orbită alături de alți...

Instagram creşte limita de timp a transmisiunilor live la...

Live stream-urile pe Instagram vor putea fi realizate pe o durată mult mai mare decât până acum, într-o mişcare menită să favorizeze...

Huawei lansează noi servicii

În ultimii ani, Huawei a lucrat la o serie de alternative la serviciile Google pe care să le ofere utilizatorilor săi, scrie...