1.4 C
Craiova
joi, 3 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Tehnologie IT&C Xiaomi ar colabora cu Nikon şi Canon pentru camere superioare pe telefoanele sale

Xiaomi ar colabora cu Nikon şi Canon pentru camere superioare pe telefoanele sale

Pentru a ajunge unde sunt acum la capitolul foto, marii producători de telefoane s-au cuplat cu uriaşi ai opticii pentru a livra cele mai puternice camere. Huawei colaborează cu Leica, Nokia cu Zeiss, Motorola cu Hasselblad, dar mai sunt branduri mari din zona foto care au rămas pe afară. Xiaomi vrea să aducă în ring şi pe cei de la Nikon şi Canon, scrie mobilissimo.ro.

Deşi Xiaomi a crescut foarte mult la capitolul camere în ultimul an, vrea să culeagă şi medalii de aur nu doar podiumuri la testele DxOMark. Totuşi privim cu precauţie colaborarea cu Nikon sau Canon, pentru că aceste nume au tot apărut în relaţie cu telefoane mobile pe parcursul ultimului deceniu, dar fără rezultate. Ca dovadă avem de această dată un sondaj postat de Xiaomi pe Weibo, în care utilizatorii au fost întrebaţi cu ce brand ar vrea să colaboreze compania chineză.

Care sunt opțiunile

Printre opţiuni se aflau NikonCanonHasselblad, dar era şi o variantă „nu e nevoie”. Peste 4000 de voturi au fost date, iar Hasselblad ar fi fost aleasă drept favorită. Totuşi acest brand e mai popular în rândul cunoscătorilor, dar publicul de masă ar vedea cu alţi ochi un telefon Xiaomi cu branding Nikon sau Canon, inscripţionat în dreptul camerei. Singura problemă pe care o văd e că Xiaomi e firmă chineză şi companiile din afara Chinei sunt mai precaute cu astfel de colaborări chiar și când nu e vorba de Huawei.

Canon şi Nikon sunt japoneze, deci sunt mai puţin restricţionate decât vreo firmă europeană sau americană. Hasselblad e o companie suedeză şi are pedigree bun, având echipamente foto folosite în prima aselenizare din istorie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bogdan Mateescu, validat drept candidat pentru preşedinţia CSM în...

Judecătorul Bogdan Mateescu a fost desemnat joi,...

ȘTIRI GdS

Telekom România susține antreprenorii români prin Garanția de 10...

Telekom România, unul din principalii operatori de telecomunicaţii din România, s-a poziționat de-a lungul timpului că susţinător al business-urilor din România.
00:03:46

Un copil de 9 ani a câștigat un concurs...

Un copil de nouă ani din Malaezia a învins aproape 900 de rivali din întreaga lume într-o competiție organizată de NASA pentru...

WhatsApp adaugă noi setări

WhatsApp adaugă noi setări și permite acum filtrarea fișierelor pe criterii cum ar fi dimensiunea și vechimea acestora, scrie descopera.ro.
00:00:41

Primul satelit 6G din lume a fost lansat în...

China a lansat primul satelit 6G în spaţiu pentru a testa noua tehnologie, conform BBC. Satelitul a intrat pe orbită alături de alți...

Instagram creşte limita de timp a transmisiunilor live la...

Live stream-urile pe Instagram vor putea fi realizate pe o durată mult mai mare decât până acum, într-o mişcare menită să favorizeze...

Huawei lansează noi servicii

În ultimii ani, Huawei a lucrat la o serie de alternative la serviciile Google pe care să le ofere utilizatorilor săi, scrie...