10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieIT&CGoogle Chrome a întrerupt actualizarea Chrome 79

Google Chrome a întrerupt actualizarea Chrome 79

De obicei, actualizările Google Chrome nu au efecte negative asupra experienţei utilizatorilor. Noua versiune însă cauzează mari probleme pentru milioane de utilizatori Android, conform digi24.ro.

Chrome 79, ultima actualizare a navigatorului web, şterge datele din aplicaţiile Android ce accesează Chrome via sistemul Android WebView, potrivit 9to5Google şi Android Police. Utilizatorii şi dezvoltatorii sunt furioşi pe schimbare şi au descris-o drept „o catastrofă“ şi „o problemă majoră“.
Problema e cauzată de faptul că Chrome 79 schimbă locaţia atunci când stochează datele web şi un proces de migraţie eşuat a dus la pierderea acelor date.

Google a întrerupt instalarea actualizării

Google a confirmat problema şi a întrerupt instalarea actualizării. Recunoaşte, însă, că Chrome 79 a ajuns deja la 50% din dispozitive (există 2,5 miliarde de utilizatori Android pe lume).
Un inginer Chromium a dezvăluit că „momentan discutăm strategia corectă pentru rezolvarea problemei“. Acesta susţine că Google lucrează la două strategii: continuarea migraţiei (mutarea fişierelor lipsă în locaţiile noi) şi inversarea schimbării prin mutarea fişierelor migrate în locaţiile vechi.
„Vă vom anunţa în curând ce opţiune a fost aleasă“, a continuat inginerul, ce a rugat utilizatorii sa creeze „o listă cu fişierele afectate“. În acest moment nu există o listă oficială a aplicaţiilor afectate.
Dacă ai un dispozitiv Android, poţi verifica dacă actualizarea Chrome 79 a fost instalată, însă nu există niciun remediu pentru problemă în acest moment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS