10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieIT&CAllview pregătește un laptop cu procesor Qualcomm

Allview pregătește un laptop cu procesor Qualcomm

Allview și Qualcomm nu au mai colaborat de ceva timp. Au trecut ani de zile de la un smartphone Allview cu CPU Qualcomm, informează gadget.ro

Pe lângă update-ul major pregătit pentru asistentul vocal AVI, cei de la Allview mai au și alte surprize în program pentru această vară. Prin intermediul unui teaser descoperim că viitorul produs al brașovenilor nu va fi un smartphone și nici smartwatch, ci un laptop în toată regula.

Allview: Prototip reprezentat printr-o siluetă

Tot pe seama teaser-ului se admiră design-ul acestui produs, remarcându-se prin muchii foarte înguste pe 3 laturi ale panoului frontal în jurul ecranului. Ni se promite eficiență, mobilitate și o autonomie de durată. Laptop-ul va oferi slot SIM și astfel vom putea accesa internetul de oriunde și oricând optând pentru un SIM de date și reducând dependența de conexiunile Wi-Fi.

Amenzi cu sume infime pentru Qualcomm

Anul trecut Comisia Europeană a amendat Qualcomm cu suma de 997 milioane de euro. Acest lucru s-a întâmplat în urma unei mituiri pentru Apple, ca să utilizeze doar chipset-uri LTE produse de ei. Anu acesta, multinaționala americană a mai primit încă o amendă de 242 milioane de euro, tot din partea Comisiei Europene.

Producătorul american este acuzat că în perioada 2009-2011 a vândut către ZTE și Huawei chipset-uri 3G la prețuri foarte mici, sub costul producției. Totul doar pentru a elimina concurența pe care o avea cu Nvidia.

Pentru Qualcomm această amendă de 242 milioane de euro este o nimica toată. Suma a reprezentat doar 1,2% din cifra lor de afaceri din 2018.

Laptop-ul pe care Allview vrea să îl producă încă nu are date tehnice specificate. Producția va fi anunțată pe site-ul oficial. Tot pe site-ul oficial se va anunța și parteneriatul cu Qualcomm.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS