11.2 C
Craiova
luni, 18 octombrie, 2021
Știri de ultima orăTehnologieGadgetsFujifilm lansează camera de supraveghere care te vede de la 1 km

Fujifilm lansează camera de supraveghere care te vede de la 1 km

Fujifilm, compania japoneză de fotografie și imagistică, iese din tipare. Aceasta dorește să se lanseze și pe piața de camere de supraveghere, informează go4it.ro

Astăzi, există o recunoaștere din ce în ce mai mare a securității pentru o societate sigură. Mai recent, împreună cu afacerile internaționale în schimbare, camerele de supraveghere cu rază lungă de acțiune sunt capabile să monitorizeze subiecții aflați la o distanță destul de mare. Acestea sunt introduse nu numai la controalele de la frontierele internaționale, ci și la facilitățile publice la scară largă, cum ar fi porturile și aeroporturile.

Cu toate acestea, camerele de supraveghere convenționale cu rază lungă de acțiune au de multe ori probleme. Principalea problemă este susceptibilitatea lor la tremurul camerei în vânturi puternice și la autofocusul lent.

Fujifilm lucrează la dezvoltarea de produse inovatoare pentru a rezolva astfel de probleme prin combinarea tehnologiei sale optice unice. Tehnologia este îmbogăţită prin dezvoltarea unei game largi de obiective, inclusiv lentile de difuzare compatibile cu 4K / 8K și lentile de cinematografe, cu tehnologie de procesare a imaginii de vârf în seria „X” a camerelor digitale. Cu o vastă experienţă în domeniul foto, Fujifilm doreşte să intre acum pe piaţa de camere de supraveghere, cu primu său model: SX800.

Zoom revoluționar de 1000 m

Această cameră beneficiază de experienţa companiei în dezvoltarea de echipamente foto profesionale. De aceea, producătorii se laudă că zoom-ul poate citi, fără probleme, numărul de înmatriculare al unei maşini de la o distanţă de un kilometru.

Prin acțiunea revoluționară, producătorii folosesc o combinaţie de zoom optic şi zoom digital care permite o lungime focală totală de 1.000 mm.

Cameră de supraveghere, de talia unui obiectiv foto 420-800mm

Camera SX800 de la Fujifilm beneficiază de un obiectiv cu zoom optic 40x, echivalentul unei plaje focale 420-800 mm pe un aparat foto „full-frame” pe 35mm. Astfel, imaginile pot fi clare chiar şi dacă subiectul urmărit este la 1 kilometru distanţă.

De altfel, compania a prezentat capabilităţile de zoom ale camerei sale de supraveghere chiar şi de la o distanţă de 3 kilometri. Desigur, în acest caz, claritatea nu este destul de bună pentru a identifica persoanele.

420-800 mm- zoom optic 40x

Fujifilm: Stabilizare optică și digitală

Fujifilm SX800 are şi alte avantaje. Pentru un astfel de zoom este necesară şi o stabilizare avansată, iar compania a integrat atât stabilizare optică, cât şi stabilizare digitală, pentru imagini cât mai stabile. De asemenea, camera poate fi folosită pe timp de noapte fără a necesita un mod nocturn cu lumini infraroşii.

Aceasta beneficiază de setări ISO de până la 819.200, care pot „lumina” cadrele chiar şi în beznă aproape totală. Desigur, zgomotul de imagine va afecta calitatea finală a cadrelor, însă persoanele filmate pot fi identificate pe baza imaginilor.

Avantaje „premium” pentru autorități

Alte avantaje faţă de alte soluţii similare de pe piaţă sunt focalizarea rapidă de 0,3 secunde, sau procesarea care compensează pentru situaţii în care apare ceaţa sau efectul de căldură la distanţă.

Fujifilm crede că aceste camere vor oferi avantaje în special autorităţilor, care le pot amplasa în zone de graniţă, în zone forestiere sau în aeroporturi şi pe autostrăzi.

Nu este clar cât va costa SX800, însă cu siguranţă va fi una dintre soluţiile „premium” pentru supraveghere video şi probabil că cel puţin iniţial va fi disponibilă pentru comandă exclusiv pentru agenţii de stat şi companii.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecCineva din anturaj încearcă să te implice într-un conflict....

ȘTIRI GdS