9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieTelevizoare transparente, PC fără monitor și mașini zburătoare - la Consumer Electronics Show 2024

Televizoare transparente, PC fără monitor și mașini zburătoare – la Consumer Electronics Show 2024

Cele mai avansate gadgeturi sunt prezentate zilele acestea în Las Vegas, la Consumer Electronics Show 2024. Evenimentul oferă o viziune asupra viitorului apropiat, informează Antena3.

Giganţii tech au prezentat o gamă largă de produse futuriste, de la televizoare complet transparente, asistenţi bazaţi pe inteligenţa artificială şi maşini zburătoare.

Televizoare transparente

Ideea unui televizor transparent poate părea SF, dar ecranele prezentate săptămâna aceasta de giganții sud-coreeni LG și Samsung în cadrul expoziției CES din Las Vegas demonstrează că viitorul este aici.

Samsung a dezvăluit primul ecran transparent micro LED din lume. Compania a arătat cum se pot afișa pe ecran elemente video, permițând în același timp să se vadă prin el.

Cele două companii de produse electronice urmează căi diferite către transparență.

LG utilizează tehnologia OLED pentru ecrane foarte subțiri, cu culori bogate. Televizorul cu un ecran de 77 de inci, fără fir, este așteptat să ajungă pe piață în a doua jumătate a acestui an.

În modul transparent, televizorul poate afișa artă, videoclipuri și date, cum ar fi știrile și vremea, permițându-vă în același timp să vedeți prin el restul camerei. Atunci când doriți să vizionați un televizor sau un film, afișajul implementează un ecran de contrast, astfel încât să vedeți doar acțiunea de pe ecran.

Robotul care îți amintește să îți iei pastilele

La ediția din acest an a CES au fost lansați doi roboți majordomi diferiți. Atât Samsung, cât și LG au prezentat asistenți roboți cu inteligență artificială care vă pot hrăni animalele de companie, vă pot programa spălarea rufelor și vă pot reaminti să luați medicamente.

Oferta Samsung, o nouă versiune a robotului Ballie, este un robot galben rotund bazat pe inteligentă artificală care are şi un proiector video. Acesta poate să proiecteze pe perete apeluri video, antrenamente sau orice alte imagini de lucru sau de divertisment.

Robotul LG lansat săptămâna aceasta, este numit de companie „agentul de casă inteligentă”. Acesta seamănă cu un mic animal, având un ecran digital în loc de față și picioare cu roți.

Robotul este conceput să vă urmărească prin casă, îndeplinind mici sarcini bazate pe informații. Nu va putea să spele rufe sau vase, dar LG spune că va fi capabil să vă învețe stările și obiceiurile. Acest lucru ar putea include și faptul că îi va sugera proprietarului său muzică veselă dacă se simte trist.

PC-ul fără monitor, doar cu ochelari

În timp ce alte companii s-au concentrat pe mărirea și îmbunătățirea ecranelor, o companie a renunțat complet la ele.

Spacetop, le promite utilizatorilor un ecran de 100 de inci fără niciunul dintre inconvenientele hardware-ului fizic.

Prin utilizarea ochelarilor de realitate augmentată, utilizatorul laptopului poate vedea un ecran uriaș așezat în fața sa ca și cum ar pluti în aer.

Mașina zburătoare

La CES 2024 au fost lansate mai multe vehicule zburătoare diferite. Cel mai interesant este noul S-A2 de la Supernal, deținut de Hyundai.

Odată ce va intra în funcțiune, S-A2 va deplasa oamenii în jurul unui oraș, evitând blocajele din traficul stradal. Vehiculul are cinci locuri – un pilot și patru pasageri – și își obține energia de la opt rotoare electrice.

Acest vehicul electric cu decolare și aterizare verticală solicită aprobarea pentru 2026 pentru a fi unul dintre primele taxiuri zburătoare din SUA.

Citește și: Copil căutat de poliție după ce a dispărut împreună cu tatăl lui

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS