7.3 C
Craiova
vineri, 1 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum "s-a sucit" Elon Musk. Critică inteligența artificială, dar își construiește una personală

Cum „s-a sucit” Elon Musk. Critică inteligența artificială, dar își construiește una personală

Miliardarul Elon Musk intenționează să lanseze un start-up de inteligenţă artificială care va rivaliza cu OpenAI, producătorul ChatGPT, potrivit Financial Times. Pentru asta, Musk a comandat mii de procesoare grafice de la NVIDIA.

Proprietarul Twitter a format o echipă de cercetători şi ingineri AI, potrivit FT, şi este, de asemenea, în discuţii cu unii investitori ai SpaceX şi Tesla despre investiţii în noua sa afacere.

Să nu faci ce spune Elon Musk

În urmă cu câteva  miliardarul și un grup de experți în inteligență artificială și manageri din industrie au cerut, într-o scrisoare deschisă, o pauză de șase luni în antrenarea unor sisteme mai puternice decât modelul GPT-4 recent lansat de OpenAI. Motivul? Potențiale riscuri pentru societate și umanitate, notează Reuters.

„Sistemele de inteligență artificială cu inteligență uman-competitivă pot prezenta riscuri profunde pentru societate și umanitate, după cum arată ample cercetări și după cum recunosc laboratoarele de vârf de inteligență artificială”, au argumentat semnatarii.

Microsoft și Google vor AI

Companiile de tehnologie, de la Microsoft la Alphabet, compania mamă a Google, fac eforturi pentru a include Generative AI, tehnologia din spatele chatbotului de succs ChatGPT, în ofertele lor.

Cu toate acestea, ChatGPT nu este privit cu ochi buni de unele state. Italia l-a interzis din cauza problemelor legate de confidenţialitate.

Elon Musk a cumpărat mii de procesoare video NVIDIA

Musk şi-a asigurat de la NVIDIA mii de unităţi de procesare grafică. Ele alimentează calculul necesar pentru sarcini intensive, cum ar fi AI şi grafică de vârf.

Musk a înregistrat luna trecută o firmă numită X.AI Corp, în Nevada, potrivit unei declaraţii depuse în acest stat. Firma îl listează pe Musk ca director unic şi pe Jared Birchall, d6irectorul general al biroului de familie al lui Musk, ca secretar.

Musk este unul dintre co-fondatorii OpenAI, care a început ca organizaţie non-profit în 2015. El a demisionat din consiliul companiei în 2018.

CITEȘTE ȘI: Tineri prinși drogați la volan în Craiova și Filiași

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS