21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieNoua înșelătorie de pe WhatsApp

Noua înșelătorie de pe WhatsApp

O nouă înșelătorie circulă pe WhatsApp, una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie de la nivel mondial. Iată ce trebuie să știi dacă vrei să nu rămâi fără acces la cont, potrivit playtech.

Atacatorii cibernetici vin cu noi metode sofisticate pe măsură ce tehnologia avansează. O nouă înșelătorie circulă pe WhatsApp, iar cei naivi pot rămâne chiar fără acces la cont. Metoda nu e complicată, dar te poate păcăli ușor.

Ștergerea contulurilor se face de la distanță: atacatorii trimit un mesaj deghizat sub forma unui anunț tehnic, ce pare a veni din partea serviciului aferent aplicației. Iată despre ce e vorba.

Mesajul care-ți poate șterge contul de WhatsApp

Deși mesajul poate varia de la o țară la alta, structura lui e oarecum clasică:

”Dragă utilizatorule, vă informăm că cineva a înregistrat recent un cont WhatsApp cu numărul său și nu putem stabili dacă datele de conectare sunt legitime. Deoarece jurnalele de activitate ale utilizatorilor pot conține informații confidențiale și private, echipa de asistență WhatsApp nu poate investiga alerte cauzate de activități de conectare suspecte” – se arată în acest mesaj trimis, de fapt, de atacatori.

Citește continuarea pe playtech.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS