8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi Ucraina(VIDEO) Volodimir Zelenski: „Ruşii ne ucid cetăţenii doar pentru simplul fapt că sunt ucraineni“

(VIDEO) Volodimir Zelenski: „Ruşii ne ucid cetăţenii doar pentru simplul fapt că sunt ucraineni“

-

Ruşii „ne ucid cetăţenii doar pentru simplul fapt că sunt ucraineni“, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunţând în mesajul său video zilnic, publicat în cursul nopţii trecute pe site-ul preşedinţiei de la Kiev, în care s-a referit la reuniunea avută luni cu şefii armatei, că forţele ucrainene nu vor abandona nicio regiune atacată.

„Am trecut în revistă situaţia din direcţiile operaţionale ale frontului, din fiecare punct-cheie al ostilităţilor cu ruşii“, a explicat el.

Comandanţii şi serviciile de informaţii şi-au prezentat fiecare rapoartele

„Comandantul suprem, comandanţii şi serviciile de informaţii şi-au prezentat fiecare rapoartele. A fost o informare specială cu privire la situaţia din Bahmut şi în jurul oraşului, a fost o discuţie ce a durat mai mult de o oră. De fapt, subiectul Bahmut a făcut obiectul principal al acestei reuniuni’, a precizat preşedintele ucrainean, conform Agerpres.

Oraşul Bahmut (estul ţării), unde au mai rămas mai puţin de 5.000 de locuitori din cei aproximativ 70.000 înainte de război şi este practic distrus, se află în epicentrul confruntărilor care au loc de luni de zile între ucraineni şi ruşi.

Bahmut este un nod de comunicaţii important în regiunea Donbas

Bahmut este un nod de comunicaţii important în regiunea Donbas, pe care Moscova doreşte s-o controleze în totalitate, iar căderea sa ar reprezenta un triumf major pentru armata rusă.

Zelenski a spus că la reuniunea de luni le-a cerut ‘direct’ generalilor ‘opinia lor cu privire la operaţiunea de apărare în continuare în sectorul Bahmut: fie o retragere, fie menţinerea apărării şi întărirea oraşului’.

Iar generalii i-au răspuns: ‘Nu o retragere, ci o întărire. Acest punct de vedere a fost aprobat în unanimitate de către Statul Major General. Nu au existat alte puncte de vedere’, a afirmat preşedintele ucrainean.

Zelenski i-a dat ordin comandantului-şef al Statului Major General să găsească forţe corespunzătoare pentru a ajuta soldaţii din oraş să lupte împotriva mercenarilor grupului privat Wagner, trupe de asalt legate de preşedintele rus Vladimir Putin, care se află în prima linie a ofensivei ruse.

„Nu există nicio parte din Ucraina despre care să se poată spune că a fost abandonată“

‘Nu există nicio parte din Ucraina despre care să se poată spune că a fost abandonată. Nu există tranşee ucrainene în care să nu-şi spună cuvântul rezistenţa şi eroismul combatanţilor noştri’, a afirmat el.

‘Ocupantul ne ucide doar pentru că suntem ucraineni. Chiar şi pentru un cuvânt spus despre Ucraina. Pentru visul nostru privind Ucraina. Pentru vieţile noastre, pentru vieţile ucrainenilor’, a reiterat el.

Zelenski a mai spus că va continua să „apere fiecare parte a Ucrainei“

În discursul său, Zelenski a mai spus că va continua să ‘apere fiecare parte a Ucrainei’. ‘Când va sosi momentul, vom elibera toate oraşele şi satele din ţara noastră. Şi-l vom trage la răspundere pe ocupant pentru fiecare lovitură împotriva Ucrainei, pentru fiecare rău făcut ucrainenilor’, a subliniat Volodimir Zelenski.

‘Dacă o putem face în justiţie’, a spus el, ‘atunci o vom face în mod legal. Dacă o putem face cu arma, atunci o vom face cu arma!’

‘Datorită unităţii noastre, hotărârii şi faptului că preţuim întreaga Ucraină şi pe fiecare ucrainean, ştim exact care va fi rezultatul acestui război’, a concluzionat Zelenski.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS