10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaCe spune Rusia despre închiderea frontierelor

Ce spune Rusia despre închiderea frontierelor

Kremlinul a declarat luni că nu a fost luată nicio decizie privind închiderea frontierelor Rusiei, pe fondul exodului de bărbați de când președintele Vladimir Putin a declarat miercurea trecută o mobilizare parțială, transmite Reuters.

În ceea ce privește ”zvonurile” despre posibile închideri ale frontierei din cauza mobilizării parțiale, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a precizat că „în acest moment nu s-a luat nicio decizie în acest sens”.

Kremlinul cere „o abordare foarte atentă” a tututor informațiilor prinvid mobilizarea parțială

În același timp, Kremlinul cere „o abordare foarte atentă” a tututor informațiilor prinvid mobilizarea parțială, inclusiv a introducerii legii marțiale în mai multe regiuni, sugerând că circulă multe neadevăruri.

Într-o convorbire cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recunoscut, de asemenea, că unele convocări au fost făcute din greșeală și că erorile vor fi corectate.

”Într-adevăr, există cazuri în care decretul [privind mobilizarea parțială] este încălcat, în unele regiuni guvernatorii lucrează activ pentru a corecta situația. Jurnaliștii noștri și ONG-urile noastre desfășoară, de asemenea, o muncă activă și foarte necesară. Acest lucru este foarte important. Sperăm că ritmul va crește, că toate greșelile vor fi corectate”, a spus Peskov.

Întrebat de reporteri dacă cineva din administrația prezidențială a primit ordin de încorporare, Peskov a spus că nu șite, relatează agenția rusă de presă TASS.

„Aceasta este o chestiune personală, iar citațiile nu vin la locul de muncă”, a declarat Peskov.

Un discurs al preşedintelui Vladimir Putin în Parlamentul rus ar putea avea loc pe 30 septembrie

De asemenea, Peskov a fost întrebat de reporteri dacă președintele rus Vladimir Putin se va adresa în fața Adunării Federale pe 30 septembrie, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că nu poate confirma această informație.

Un discurs al preşedintelui Vladimir Putin în Adunarea Federală (Parlamentul rus) ar putea avea loc pe 30 septembrie, a informat duminică RIA Novosti, citând o sursă din parlament.

Agenţia TASS, citând o sursă din Duma de Stat, a transmis că pe 30 septembrie ar putea avea loc „procedura de intrare a regiunilor DNR, LNR, Herson și Zaporojie în componenţa Rusiei”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS