16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaRoman Abramovich și alți oficiali ucraineni ar fi fost otrăviți la negocierile cu Rusia

Roman Abramovich și alți oficiali ucraineni ar fi fost otrăviți la negocierile cu Rusia

Roman Abramovich (55 de ani) a avut simptome asemănătoare otrăvirii după ce a participat la Kiev, la începutul lunii martie, la negocierile pentru pace, între Rusia și Ucraina.

Oligarhul rus, care în trecut era un apropiat al lui Vladimir Putin, a făcut parte din echipa de negociatori care „a făcut naveta” la Kiev, Lvov sau Moscova pentru a discuta o posibilă pace între Rusia și Ucraina, țări aflate în război.

Patronul lui Chelsea și alți membri din delegația Ucrainei au suferit simptome specifice otrăvirii

Ulterior, patronul lui Chelsea și alți membri din delegația Ucrainei au suferit simptome specifice otrăvirii, anunță The Wall Street Journal. Cei trei s-ar fi cazat pe 3 martie într-un apartament din Kiev, iar acolo ar fi suferit dureri și inflamații la nivelul ochilor și inflamații la nivelul pielii în dimineața următoare.

Starea lui Abramovich și a membrilor delegației ucrainene este mai bună

Potrivit informațiilor, starea lui Abramovich și a membrilor delegației ucrainene este mai bună, medicii remarcând o îmbunătățire. Astfel, viața acestora nu mai e în pericol.

Experții care au investigat incidentul susțin că este greu să determine modul în care aceștia ar fi fost otrăviți, existând mai multe posibilități în acest moment. Simptomele ar fi putut apărea după expunerea la un agent chimic sau biologic sau după un atac cu radiaţii electromagnetic, conform Daily Star.

Rusia a mai fost acuzată în trecut de faptul că a mai otrăvit oficiali de rang înalt, inclusiv pe un fost președinte ucrainean, Viktor Yushchenko, și pe Alexei Navalnîi, un opozant al președintelui Putin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS